KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nca sürdürülecek toplu iş sözleşmesi ile ilgili, “Tarafsız olmayan kuruldan kamu emekçilerinin lehine bir karar çıkmaz. 27 Ağustos’ta ülke genelinde tüm emekçilerle birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi

KESK, 27 Ağustos’ta greve çıkacak

BİRGÜN/ANKARA

2020-2021 yıllarını kapsayan ve yaklaşık 3 milyon kamu emekçisi ile 2 milyon kamu emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine bundan sonra süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na sürdürülecek.

Toplu iş sözleşmesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 11 üyesinden yedisinin doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atandığı kuruldan adil karar beklemediklerini belirterek, üretimden gelen güçlerini kullanarak 27 Ağustos’ta grev yapacaklarını duyurdu.

TALEPLERİMİZ DUYMAZDAN GELİNDİ

Hem hükümetin hem de yandaş sendikanın sunduğu tekliflerin TUİK’in enflasyon rakamlarının dahi altında kaldığını ifade eden Bozgeyik, şunları söyledi:

“Hükümet yetkilileri tarafından sık sık dile getirilen ‘17 yıldır işçiyi, memuru emekliyi enflasyona ezdirmedik’ söylemlerinin karşılığının olmadığını anlattık. Bizi ezenin TÜİK vasıtası ile açıklanan çarpık enflasyon rakamları değil, gerçek enflasyon olduğunu vurguladık. Geçmişteki kayıplarımızın karşılanması için en düşük kamu emekçisi maaşında yoksulluk sınırının temel alınmasını, kamuda yoksulluk sınırı altında maaş kalmaması gerektiğini kaydettik. Hükümet taleplerimizi duymazdan geldi.”

KAMU EMEKÇİSİ LEHİNE DEĞİL

Toplu iş sözleşmesi masasında yandaş sendikanın hükümet ile danışıklı oyun sergilediğini söyleyen Bozgeyik, “İki saat iş bırakma ve bakanlık önüne boş cüzdan bırakma eylemi gerçekleştirenler topu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na attı” dedi. Tarafsız olmayan kuruldan kamu emekçilerinin lehine bir karar çıkmasını beklemediklerini belirten Bozgeyik, “Uyuşmazlıkla sonuçlanan 2012-2013 yıllarını kapsayan ilk ‘toplu sözleşme’ de Hakem Kurulu hükümetin teklif ettiği maaş zammını sadece binde beş artırmış ve hizmet kolu taleplerinin önemli bir bölümünü görmezden gelmişti” hatırlatması yaptı.

GREV HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Bozgeyik, bu karanlık tablodan çıkış yolu olarak 27 Ağustos’ta greve çıkacaklarını duyurarak, tüm konfederasyonları, sendikaları ve tüm kamu emekçilerini greve omuz vermeye davet etti.