KESK Adana’dan Mersin mitingine çağrı

YAKUP DURMUŞ

KESK Adana Şubeler Platformu dönem sözcüsü ve SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Mersin’de 21 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek mitinge Adana halkının destek vermesini istedi.

KESK, Mersin'de, 21 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’de Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda bölge mitingi düzenliyor. Miting için saat.14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılacağı bildirildi.

Eğitim-Sen Adana Şubesi’nde Mersin mitingine destek için düzenlenen basın toplantısında konuşan Muzaffer Yüksel, 2020 bütçe görüşmelerinde yine işçiye, memura, emekçiye yoksulluk ve işsizlik düştüğünü ifade etti.

Devam eden zamlar karşısında maaşlarının eridiğini, işyerlerinin kapandığını ve intihar vakalarının yaşandığını anlatan Yüksel, Emeklilikte Yaşa Takılanların tüm yasal haklarının verilmesini, kıdem tazminatına dokunulmamasını ve işsizlik fonundan yalnız işçilerin faydalanmasını istedi.

Sendika, parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı basın toplantında konuşan Yüksek, kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesine, güvencesizliğe, vergi düzenine ve yoksulluğa karşı, demokratik ve adil bir ülke için düzenlenecek olan bölge mitingine destek verilmesini istedi.

kesk-adana-dan-mersin-mitingine-cagri-662727-1.