KESK’in sefalet ücretine karşı başlattığı yürüyüş yarın Ankara’da sona erecek. Yol boyunca yapılan açıklamalarda iktidarın sermayeci politikaları eleştirildi.

KESK Ankara yolunu yarıladı: Sefalet ücretine karşı yürüyüş sürüyor

Haber Merkezi

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu’nun (KESK), Memur-Sen ve hükümet arasında süren toplu sözleşme sürecinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in enflasyon altında sefalet zammı önermesi üzerine başlattığı Ankara yürüyüşü dün 2’nci gününde de devam etti. Edirne ve Batman’dan başlatılan yürüyüşte Edirne kolu önce İstanbul’a ardından da İzmit’e ulaştı. Batman kolu ise Antep’e daha sonra ise Adana’ya ulaştı.

Yapılan basın açıklamalarında enflasyonun yüzde 45 olduğu ve kamu emekçisine ve emeklisine verilecek olan zammın bu orana göre belirlenmesi gerektiği tekrar hatırlatıldı. Toplu sözleşme süreçlerinin işçi ve emekçiler için hayati önemde olduğu vurgulanan açıklamalarda sözleşme süreçlerinde emekçilerin ekonomik ve demokratik taleplerinin dile getirildiği, sorunların ve taleplerin ortaya konduğu ve çözüm için adım atılması gerektiği hatırlatıldı.

Öte yandan açıklamalarda yürüyüşün kamu emekçilerinin talebi ile başlatıldığı ancak işçi, emekçi tüm sınıfın sorunlarla boğuştuğu vurgulandı. Yangınlara, sellere ve afetlerde yaşanan can kayıplarına da değinilirken iktidarın afetleri önleme ve mücadele etmedeki yetersizliği eleştirildi. İktidarın kamu kaynaklarını sermayeye ve yandaşlara aktardığı ve bu nedenle de toplumun geniş kesimlerinin krizlerle kendi imkanlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı. . Toplumsal, ekonomik ve siyasal bir bütün olarak kriz yaşandığına değinilen açıklamalarda sermayeden ve ranttan yana politikaların ekolojik yıkım getirdiği söylendi. KESK’in çarşamba günü başlayan yürüyüşü bugün Ankara’da sona erecek.

Fotoğraf: Twitter - @KESK1995