KESK Ankara Şubeler Platformu, basın özgürlüğüne ve sanatçılara yönelik saldırılara tepki gösteren bir açıklama yaparak halkın haber alma hakkına ve sanata sahip çıktıklarını vurguladı. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, yaşanan saldırılara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde bugün itibari ile 142  gazeteci cezaevinde. Bine yakın gazeteci işsiz bırakıldı. Basın kartları iktidarın istediği kriterlerle […]

KESK: “Baskılara karşın basının yanındayız”

KESK Ankara Şubeler Platformu, basın özgürlüğüne ve sanatçılara yönelik saldırılara tepki gösteren bir açıklama yaparak halkın haber alma hakkına ve sanata sahip çıktıklarını vurguladı.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, yaşanan saldırılara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde bugün itibari ile 142  gazeteci cezaevinde. Bine yakın gazeteci işsiz bırakıldı. Basın kartları iktidarın istediği kriterlerle gazetecilik yapanlara verilmektedir. Tek adam rejimi her alanda olduğu gibi sanat ve kültür alanında da baskı ve sindirmelerle, en gerici müdahalelerle iktidar olmaya çalışmaktadır. Bilmiyorlar ki kültür, sanat ve bilim özgür ortamlarda gelişir. Hepimizin çocukluğundan ve gençliğinden, duygu ve mizah dünyamızda unutulmaz yerleri olan duayen sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, yaşadığımız baskıları ve demokrasi yoksunluğunu, diktatörlüklerin ve baskı rejimlerinin gidebileceği en son aşamayı, tarihe atıf yaparak oldukça naif bir şekilde dile getirdikleri halde, her konuda en bilgili, en yetkin tek adam tarafından olmadık hakaretler ve küfürlerle karşılaştılar. Biz kamu emekçileri gazeteci Fatih Portakal’ ın söylediklerinin birebir canlı tanığıyız ve destekliyoruz.”