KESK: Krize teslim olmayacağız

KESK’in yurdun dört bir yanında düzenlediği bölge mitinglerinde dünkü durak Diyarbakır’dı. Bir araya gelen emekçiler krize karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) daha önce Samsun, İzmir ve Adana’da gerçekleştirdiği krize karşı bölge mitingleri Diyarbakır ile devam etti. ‘Yoksulluğa, işsizliğe, geleceksizliğe karşı’ İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde Elazığ, Dersim, Malatya, Muş, Mardin ve Hakkari’nin olduğu 14 ilden emekçiler bir araya geldi. Yurttaşlar krizin yükünün kendilerine fatura edilmesine karşı çıktı.

Diyarbakır’da çeşitli noktalardan miting alanına yürüyen emekçiler alana giriş yaptı. Miting alanına girişte polisler sendika ve siyasi partilerin bayraklarının uzunluğuna bahane ederek alana almak istemesi üzerine yaşanan tartışmadan sonra giriş yapılabildi. KESK üyelerin yanı sıra, HAZİRAN, CHP, HDP ile birçok demokratik kitle örgütü de mitinge katılım gösterdi.

Tertip Komitesi adına Eğitim-sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Abbas Şahin konuştu. Şahin “Bu faşizan iktidarları tarihin çöplüğüne gömeceğiz.Faşizm karşısında geri adım atarsak kaybederiz” dedi.


Şahin’in ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise şunları söyledi: “Bu faşizan politikalara bugüne kadar biat etmedik bugünden sonrada biat etmeyeceğiz. Silahlanmaya ayrılan pay büyüdükçe hayatın tüm harcamalarında yapılan kesintilerle hepimiz krizden etkilenmekteyiz. Bu kriz iş cinayetlerini de arttırmaktadır. 3. Havaalanı’nda, Yüksek Hızlı Tren kazasında krizin bedelini hep bizler ödedik. İşten çıkarmalar, ücretsiz izine ayrılmalar gibi bir çok uygulamayla karşı karşıyayız.”