KESK’li emekçiler: İktidara yakın Memur-Sen meşru kılınamaz

HABER MERKEZİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) toplu sözleşme sistemindeki sorunlara ve çözüme dair yapacağı panelde Memur-Sen’e de kürsü vermesi, kamu emekçilerinden sert tepki topladı.

KESK’li emekçiler “KESK, kamuculuğun ve laikliğin tasfiyesinde rol almış, neo-liberal düzenin inşasına göz yummuş Memur-Sen yöneticilerini, adında sendika yazıyor diye meşru kılamaz, söz hakkı veremez” açıklamasında bulundu.

KESK cumartesi günü yapacağı Türkiye'de Toplu Sözleşme Sistemi, Açmazları, Sorunları ve Çözümü başlıklı panelde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul’a da kürsü verdi. KESK’li emekçiler duruma sert tepki gösterdi. KESK’liler yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Toplu Sözleşmede emekçilerin değil siyasal iktidarın sendikası olduğunu kanıtlamış Memur-Sen, gericiliğin bu toplumda inşasının da aktörüdür. İstanbul Sözleşmesi'nin iptali konusunda taraftır. Kadın hakları karşısında olanlara KESK'in kürsüsünde söz hakkı verilemez. KESK, kamuculuğun ve laikliğin tasfiyesinde rol almış, neo-liberal düzenin inşasına göz yummuş Memur-Sen yöneticilerini, adında sendika yazıyor diye meşru kılamaz, söz hakkı veremez. İktidarın gölgesinde, himayesinde olanlar emekçilerin karşısındadır. Söz hakkı ve KESK bizimdir. İktidarın sofrasından oturanlara, koltuk dağıtma merkezi gibi çalışanlara, görevde yükselmek için kendi sendikalarını dayatanlara, adaylığın kalkması için sendika baskısı yapanlara karşı mücadele edilir, kürsü verilmez. Merkez Yürütme Kurulu bu yanlıştan dönmelidir. Kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum eden Memur-Sen yönetiminin temsilcileri hangi şart altında olursa olsun KESK'de kürsü kullanamaz. Onların kürsüsü yandaşlık ve adaletsizliktir. KESK'de kürsü kullanacak olanlar güvencesizler, mücadele eden işçiler ve sendikalarıdır. KESK bizimdir.”

kesk-li-emekciler-iktidara-yakin-memur-sen-mesru-kilinamaz-995145-1.