İzmir’de KHK’ler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının yaklaşık 2 yıl önce başlattıkları eylem, 119’uncu haftasını geride bıraktı

KESK: OHAL İnceleme Komisyonu lağvedilmelidir

AYCAN KARADAĞ

İzmir’de KHK’ler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının yaklaşık 2 yıl önce başlattıkları eylem, 119’uncu haftasını geride bıraktı.

Karşıyaka iskele karşısında buluşan kamu çalışanları, dün de oturma eylemlerine devam etti. KESK İzmir Şubeler Platformu ve Eğitim-Sen İzmir adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “OHAL komisyonunun hukukta karşılığı yoktur. Siyasal iktidarın hukuksuzluklarına noter görevi yapmaktadır. Bütün bunlardan dolayı OHAL İnceleme Komisyonu bir an önce lağvedilmelidir” diye konuştu.

HUKUKSUZ İHRAÇLARDA İMZASI OLANLAR DA YARGILANMALIDIR

OHAL inceleme Komisyonu ihraçlara karşı hak ihlallerini uzatmalarını istediklerini ifade eden Kılıç, “Sorunların çözümünü geciktirmekte ve bizi oyalamaktadır. Komisyon’un gerçek anlamda bir kurumsal bağımsızlığı bulunmamaktadır. KHK’lilerin dosyalarının değerlendirilmesinde hukuki/objektif kriterlerden ziyade siyasi iktidar tarafından belirlenmiş kriterleri kullanmaktadır. OHAL komisyonunun hukukta karşılığı yoktur. Siyasal iktidarın hukuksuzluklarına noter görevi yapmaktadır. Bütün bunlardan dolayı OHAL inceleme Komisyonu bir an önce lağvedilmelidir. Şimdiye kadar bu komisyonda görev alarak görevini kötüye kullananlar ve bu hukuksuz ihraçlarda imzası olanlar da yargılanmalıdır, diyoruz” şeklinde konuştu.

KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAYACAKTIR

Kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesini asla engelleyemeyeceklerini dile getiren Kılıç, “Çünkü bizler çocuklarımıza, öğrencilerimize ve halkımıza onurlu bir gelecek bırakacağımıza söz verdik ve sözümüzü mutlaka tutacağız. Bizler KESK olarak mücadele tarihi boyunca hiçbir baskı ve tehdit karşısında diz çökmedik. Savunduğumuz ilke ve değerlerden asla taviz vermedik. Bunu kamu emekçileri de, bizlere saldırarak kendi suçlarını gizlemeye çalışanlar da çok iyi bilmektedir. OHAL hukuku dayanak yapılarak, yasa dışı girişimlerde bulunanlar suç işlemektedir ve yaptıklarının bedelini hukuk karşısında mutlaka ödeyecektir ve kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ise Sokak Orkestrası isimli bir müzik grubu konser verdi.