Libya Tezkeresine karşı açıklama yapan KESK, "Türkiye’yi Libya’da yaşanan iç savaşa taraf olmaya zorlayan her adımın karşısında olduğumuzu belirtiyor, hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkeye yönelik her türlü askeri ya da siyasi müdahalenin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi

KESK: Savaş politikalarında ısrardan vazgeçilmelidir!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Libya Tezkeresine karşı bir açıklama yaptı. "Ekonomik kriz ve Suriye politikası başta olmak üzere hem iç hem dış politikada yaşanan gelişmeler sonucunda çıkmaza giren iktidar çareyi yeni bir savaş tezkeresinde aramaktadır" denilen açıklamada "Bugüne kadar Suriye ve Irak başta olmak üzere TBMM’den geçirilen onlarca tezkerenin kalıcı bir çözüm üretmediği aksine yeni sorunları da beraberinde getirdiği açıktır" ifadeleri kullanıldı.

Buna rağmen Türkiye’de iç ve dış politikada yaşanan tıkanma halinin iç savaş halindeki bir ülkeye, Libya‘ya asker gönderme üzerinden aşılmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu belirten KESK Yürütme Kurulu, 'Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi ile temelden çelişen bu tür askeri müdahalelerin Türkiye’nin ulusal çıkarlarına değil, AKP’nin çıkar ve amaçlarına hizmet ettiği açıktır" dedi.

KESK Yürütme Kurulu'nun yapmış olduğu açıklamanın devamı şöyle:

"AKP’nin Suriye ile başlayan, bugün Libya ile sürdürülmek istenen hamlelerinin ülkeyi daha fazla çıkmaza sürüklemesi olasılığı hiç de yabana atılacak bir olasılık değildir.

Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar oluşturan, halkları birbirine düşman eden AKP’nin savaş politikalarının, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur.

Ülkemizin, emekçilerin ihtiyacı yeni tezkereler değil hızla barışı ve demokrasiyi tesis edecek adımların atılmasıdır. Libya tezkeresi geri çekilmeli, savaş politikalarında ısrardan vazgeçilmelidir! Yeni bir tuzağa düşmemek için barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri teskereye ‘hayır’ demeye ve barıştan yana tutum almaya çağırıyoruz.

KESK olarak Türkiye’yi Libya’da yaşanan iç savaşa taraf olmaya zorlayan her adımın karşısında olduğumuzu belirtiyor, hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkeye yönelik her türlü askeri ya da siyasi müdahalenin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

İktidar güçlerinin uzun süredir can simidi olarak sarıldığı milliyetçilik, din ve mezhep istismarcılığı ve militarizm üstünden yürütülen kara propagandaya karşı, dünyanın neresinde olursa olsun savaş politikaları karşısında barış talebinde ısrar etmeye devam edeceğiz"