KESK'ten enflasyon tepkisi: Zam oranlarının yeniden hesaplanması elzemdir

TÜİK verilerine göre enflasyon 2019 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,84, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,84 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,18 artış gerçekleşti. Ancak TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile market fiyatları birbirini tutmuyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan KESK, "Tüketici enflasyon'u olarak açıklanan %11,8 yıllık artış, 2018 Aralık ayı ile 2019 Aralık ayı fiyat kıyaslamasıdır. TÜİK rakamlarının doğru olduğunu varsaysak dahi yıllık hesaplamada doğru ölçü, 12 aylık ortalama artış oranı olan %15'in üzeridir" dedi.

KESK, "Kamu emekçilerinin ücretleri büyüme ve refahtan payı olmadan hesaplanmıştır. Ücretlerimiz enflasyon karşısında erimekte, satın alma gücümüz düşmektedir. Zam oranlarının yeniden hesaplanması elzemdir. "Halk için bütçe" talebimizle işyerlerinde, alanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.