KHK’ler ile iş güvencesinin fiilen ortadan kaldırılması, işe alımlarda güvenlik soruşturması engeli, atama ve yükselmelerde liyakata uyulmaması, kıdem tazminatının sermayedarları fonlamak için kullanılması ve taşeron çalışmanın yaygınlaşması konularına dikkati çeken KESK, “Güvencesizliğe son, güvenceli iş, güvenli gelecek haktır” kampanyası başlattı. Kampanya ilişkin düzenlenen basın açıklaması yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, 24 Mayıs’a kadar […]

KESK’ten “Güvenceli iş” talepli kampanya

KHK’ler ile iş güvencesinin fiilen ortadan kaldırılması, işe alımlarda güvenlik soruşturması engeli, atama ve yükselmelerde liyakata uyulmaması, kıdem tazminatının sermayedarları fonlamak için kullanılması ve taşeron çalışmanın yaygınlaşması konularına dikkati çeken KESK, “Güvencesizliğe son, güvenceli iş, güvenli gelecek haktır” kampanyası başlattı.

Kampanya ilişkin düzenlenen basın açıklaması yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, 24 Mayıs’a kadar sürecek kampanya kapsamında güvenceli çalışma hakkı üzerinde durulacağını belirtti.

GÜVENCESİZLİK DAYATMASI

Gezen, kamu emekçilerinin iş güvencesinin sınırlandırıldığını, kamu emekçilerinin iş güvencesini fiilen kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, emekçiler açısından süreci şöyle özetledi:

“Kamusal emeklilik güvencemiz ciddi bir şekilde yıpratıldı. Kamu emekçileri tarafından yerine getirilmesi gerek asli ve sürekli işler taşeron firmalara teslim edildi. Kamu çalışanları ihraç edildi. KHK’lar ile tüm bakanlıkların, kamu kurumlarının teşkilat yapısında ve görevlerinde değişiklik yapıldı. Buna bağlı olarak kamu personelinin atanma, nakil, görevlendirilme, seçilme, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk edilme usul ve esaslarına ilişkin konularda da torpil ve kayırmanın önü açıldı. Güvenlik soruşturması şartı getirildi.”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Semt pazarlarından, kent meydanlarına kadar kampanyayı anlatmak için paneller, forumlar düzenleyeceklerini belirten Gezen, “24 Mayıs’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapacağımız basın açıklaması ile kampanyaya virgül koyacağız. Çalışma hakkı ortadan kaldırılmak istenen ve geleceğe ilişkin umutları karartılmak istenen tüm kamu emekçilerini kampanyaya omuz vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.