KESK, 'Geçinemiyoruz' mitinglerini Karadeniz Bölge mitingi ile sürdürdü. "Krizleri, savaşları biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz" denilen açıklamada, talepler açıklandı.

KESK'ten miting: Krizleri biz çıkarmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), ‘Geçinemiyoruz’ şiarıyla gerçekleştirdiği mitinglerini Karadeniz Bölge mitingi ile sürdürdü.

Bugün Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen mitinge 12 Karadeniz ilinden (Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Trabzon, Samsun) yoüun katılım gerçekleşti.

Mitinge SOL Parti, TKP, EMEP, CHP, HDP ve DİSK Emekli-Sen destek verdi.

kesk-ten-miting-krizleri-biz-cikarmadik-faturasini-biz-odemeyecegiz-993467-1.

Mitingde açıklamayı KESK Şubeler Platformu adına Suat yıldız ve KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan okudu.

"Kamu emekçisi, işçisi, asgari ücretlisi ile emeklisi, işsizi, kadını, EYT’lisi, küçük esnafı, çiftçisiyle hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz" denilen açıklamada, "Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Elektriğe zam, doğalgaza zam, akaryakıta zam, ekmeğe, tüpe, toplu taşımaya zam. Gıdaya, tekele, mevsimlik meyve ve sebzeye, mazota, gübreye zam üstüne zam geliyor" denildi.

"KRİZLERİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ"

"Krizleri, savaşları biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz" denilen açıklamada, şunlar vurgulandı:

"Biz gündüzleri işsiz kalınmayan, geceleri aç yatılmayan bir ülke istiyoruz. İnsanca bir yaşam, güvenceli bir iş, güvenli gelecek istiyoruz. Kadınlara yönelik şiddetin, tacizin, ayrımcılığın olmadığı, Eşitliğin, özgürlüğün, adaletin ve barışın hüküm sürdüğü; demokratik, laik bir ülke özlemiyle ; sadece mevcut iktidarı değil, bu ülkeyi gelecekte yönetmeye talip olanları da ülkenin dört bir yanından yükselen milyonların “geçinemiyoruz, artık yeter!” çığlığına ses vermeye çağırıyoruz."

"ISINMA İLE BESLENME ARASINDA SEÇİM YAPMAYA ZORLANIYORUZ"

Açıklama şöyle devam etti: "Toplumun alınteri ile emeği ile yaşam mücadelesi veren %99 olarak hepimiz zam kasırgasını iliklerimize kadar yaşıyoruz. Fahiş elektrik, doğalgaz faturaları yüzünden bu kara kışta ısınma ile beslenme arasında seçim yapmaya zorlanır hale geldik. Ne yeteri kadar ısınabiliyoruz, ne de yeteri kadar beslenebiliyoruz. Enerji alanında yaşadığımız zamlar, yani elektriğe, akaryakıt ürünlerine, doğalgaza yapılan zamlar suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalar gibi her alana yansıyor."

kesk-ten-miting-krizleri-biz-cikarmadik-faturasini-biz-odemeyecegiz-993468-1.

"Biz bu ülkenin emekçileri, yoksullaştırılan halkı, toplumun %99 olarak %1’in faturasının bizim sırtımıza yıkılmasına artık yeter diyoruz" denilen açıklamada, şu talepler sıralandı:

">> Tüm tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz.

>> Özelleştirmelerin iptal edilmesini, başta enerji üretim ve dağıtım şirketleri olmak üzere özel sektöre peşkeş çekilen tüm işletmelerin, fabrikaların kamulaştırılmasını istiyoruz.

>> Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz.

>> Tüketim maddelerindeki KDV’nin tamamen kaldırılmasını istiyoruz.

>> Tükettiğimiz her şeye zam olarak yansıyan akaryakıt ürünlerinde ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz.

>> Kamu Özel İş birliği Projelerinin, Döviz Garantili İhalelerin sonlandırılmasını istiyoruz.

>> Maaşlarımızın-ücretlerimizin insanca yaşamaya yetecek seviyeye çekilmesini istiyoruz.

>> Herkese güvenceli istihdam sağlanmasını, tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmesini istiyoruz.

>> Emekçiklerin sendika ve grev haklarını kullanmasının önündeki tüm yasal ve fiili engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

>> Dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdürülen savaşlara hayır diyoruz. Savaşlara, çatışmalara karşı halkların kardeşliğini, emeğin birliğini sağlayacak adımların atılmasını istiyoruz."