KESK İstanbul Şubeler Platformu, 14 Ocak’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak 'OHAL değil, demokrasi' mitingine çağrı yaptı. KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Yılancı: Baskılara karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz

KESK'ten, ''OHAL değil demokrasi'' mitingine çağrı

KESK İstanbul Şubeler Platformu, 14 Ocak’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilecek “OHAL değil demokrasi” mitingi öncesi Kadıköy’deki Eğirim-Sen 2 Nolu Şube’de basın açıklaması yaptı. Açıklamada ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri başta olmak üzere emekten, barıştan, demokrasiden yana olan herkese mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Kadıköy’deki Eğitim-Sen 2 Nolu Şube’de yapılan basın açıklamasını, KESK İstanbul Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kazım Yılancı okudu. 19 Ocak’ta süresi dolacak olan OHAL’in bir kez daha uzatılmaması gerektiğinin altını çizen Yılancı, KHK düzenlemelerinin Meclis denetimine açılması gerektiğini vurguladı. OHAL ve KHK’lerden kaynaklanan hukuksuzlukların ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılancı, “KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerine yargı yolu açılmalı, sözde komisyon çalışmaları şeffaf hale getirilmelidir” dedi.

‘Her kışın baharı vardır'

KHK ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine giren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarından endişe duyduklarını belirten Yılancı, “Arkadaşlarımızın bir an önce işlerine iade edilmeleri için gerekli adımlar atılmalıdır. Nuriye ve Semih yaşamalıdır” diye konuştu.

“Her kışın baharı, her karanlığın bir sonu vardır. Özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için tüm baskılara karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz” diyen Yılancı, herkesi barış mücadelesinde tek ses olmaya çağırdı. Yılancı, 14 Ocak Pazar günü saat 15.00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge davet etti.