"Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık"

EMEK SERVİSİ

“Maaşımız terimizi kurutmaya yetmiyor”, “Yine unutulduk”, “Bedenim alkışla dinlenmiyor, alkışla aile geçindirilmiyor”, “Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi”…Bu ifadeler, dün sağlık emekçilerinin Diyarbakır’da yaptığı eylemde taşınan pankart ve dövizlerden.

Memur maaşlarına yapılan düşük zamma tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi emekçiler, çalışma koşullarında ve ücretlerde acilen iyileştirme talep etti.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Sağlığa bütçe, yaşamaya bütçe”, “Alkış değil, hakkımızı istiyoruz” sloganları attı. Açıklamayı okuyan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Yıldık Ok Orak, sağlık emekçileri olarak neredeyse bir yıldır süren pandemi mücadelesinde en ön safta yer aldıklarına ve en zor şartlarda çalıştıklarına dikkat çekti.

Buna karşın emeklerinin maddi ve manevi karşılığını alamadıklarını vurgulayan Orak, “Pandemi döneminde bize verilen hiçbir vaat yerine getirilmedi. Memur maaş zammında da gördük ki biz memurlar ve sağlıkçılar yoksulluk sınırı altında yaşamaya devam edeceğiz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim karnımızı alkışlar ve ‘Sağlıkçılar çok yaşasın’ cümleleri doyurmuyor” dedi. Sağlık emekçileri, yapılan açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.