Fetullahçı yapının darbe girişiminden sonra KHK ile görevinden ihraç edilen eski Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’ten 24 gündür haber alınamıyor.

KHK ile ihraç edilen eski Başbakanlık raportöründen günlerdir haber alınamıyor

Fetullahçı yapının 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen eski Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’ün 29 Aralık 2020 tarihinden bu yana nerede olduğu bilinmiyor.

Ailesi, Küçüközyiğit’ten 29 Aralık günü Ankara Maltepe’deki ofisinden çıktığından beri haber alamadığını söylüyor. Aile, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan başvurudan da yanıt alınamadığını açıkladı. Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit, 3 Ocak’ta yaptığı açıklamada ‘kaçırıldığı ihtimalinin akıllarına geldiğini’ söylemişti. Ailenin avukatı Adem Kaplan ise 15 Ocak’ta yaptığı açıklamada “gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayı planladıklarını” ifade etmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 18 Ocak’taki açıklamasında “Eski Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit'in kayboluşunun ancak 18. gününde yapılan başvurulara bir savcı atandı” demiş ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile TBMM gündemine de taşıdıkları bu olayın takipçisi olacaklarını belirtmişti.