KHK kararları sübjektif mi?

HÜSEYİN ŞİMŞEK

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan 679 sayılı KHK ile devlet memurluğundan ihraç edilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na TBMM’de sansür uygulandı.

TBMM’nin resmi internet sitesinde ve milletvekili albümünde Gergerlioğlu’nun KHK ile memuriyetten men edilmesine ilişkin bilgi yer almadı. Kendisinden özgeçmiş bilgilerini isteyen TBMM Başkanlığı’na KHK ile ihraç edildiğini de yazdığını ancak bunun dikkate alınmadığını ifade eden Gergerlioğlu, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Çocuk sayısı bile var
TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Gergerlioğlu’na yanıtı Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop verdi. Milletvekillerinin özgeçmişinde öğrenim gördükleri okuldan, bildikleri dillere ve çocuk sayısına kadar pek çok bilginin yer aldığını ifade eden Şentop, KHK ile memuriyetten ihraç edildiğine yönelik bilginin neden yer almadığı sorusuna ise “Objektif uygulamalar ve kriterlerin dışındaki bilgiler kullanılamaz” yanıtını verdi.

‘Benzer talepler de karşılanamadı’
Birçok milletvekilinin belirlenen kriterler dışında bilgilere özgeçmişlerinde yer vermek istediğini belirten Şentop, “Bu taleplerin tamamının albüme işlenmesi durumunda albüm bütünlüğünün kaybolacağı, albümlerde her milletvekili için belirlenen sınırlı alanda fiziki imkansızlığın oluşacağı aşikardır. Bu nedenle birçok milletvekilinin benzer talepleri karşılanamamıştır” dedi.