KESK İzmir Şubeler Platformu, ihraçlara karşı düzenlediği eylemleri 136. haftada Karşıyaka'da sürdürdü. Basın açıklamasını okuyan Ali Kılıç, "Hukuksal hiçbir karşılığı olmayan OHAL İnceleme Komisyonu üç buçuk yıldır bizleri oyalıyor, dosyalarımızı incelemiyor. AKP'nin talimatlarını eksiksiz uyguluyor" dedi

KHK'liler eylemlerinin 136. haftasında: 'OHAL İnceleme Komisyonu 3,5 yıldır dosyalarımızı incelemiyor'

ARDA ÖZARDA

KESK İzmir Şubeler Platformunun KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle başlattığı eylemlere 136. haftada devam edildi. Karşıyaka çarşıda bir araya gelen kamu emekçileri, basın açıklaması yaptı. Kitle adına açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.

EMEĞİMİZE VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç ülkedeki haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadele ettikleri, doğruları savundukları için ihraç edildiklerini söyledi.

Kılıç, “Bütün bu yaşananlara karşı çıktığımız için ihraç edildik. Hukuksal hiçbir karşılığı olmayan OHAL İnceleme Komisyonu üç buçuk yıldır bizleri oyalıyor, dosyalarımızı incelemiyor. AKP'nin talimatlarını eksiksiz uyguluyor. Halkın vicdanında kabul görmeyen bu hukuksuzluğa fazla dayanamayacakları ortadadır. Tıpkı Gezi Direnişi'nin yargılanamayacağı gerçeği gibi. Gezi Direnişi'nde hukuksuzluğu fazla sürdüremedikleri gibi. Gezi Direnişi şahsında Osman Kavala’ya yaşatılan bütün hukuksuzlukları da asla kabul etmiyoruz. Buradan tekrar yineliyoruz. Emeğimize ve ülkemizin kaynaklarına, doğasına, parkına sahip çıkacağız. İktidar güçlerinin ideolojik ve politik çıkarları doğrultusunda uzun süredir can simidi olarak sarıldıkları milliyetçilik, din ve mezhep istismarcılığı ve militarizm üstünden yürütülen kara propagandaya ve savaş politikalarına karşı barış talebinde ısrar etmeye devam edeceğiz. Hukuk kazanacak, biz kazanacağız, geri döneceğiz!" diye konuştu.