Adana’da KHK mağdurları ile İHD ve KESK yönetimi, yaklaşan kurban bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, “KHK’lıları kuzuya çeviremediniz, kurban da edemeyeceksiniz” dedi

KHK’lileri kurban edemeyeceksiniz

BirGün Adana

Adana İnsan Hakları Derneği (İHD) bünyesinde kurulan KHK Mağdurları Komisyonu’nun İHD ve KESK Adana Şubeler Platformu ile ortak olarak yaptıkları, “KHK’lıları kuzuya çeviremediniz, kurban da edemeyeceksiniz” başlıklı basın açıklaması Adana İnönü Parkı’nda gerçekleştirildi. Kurumlar adına ortak basın açıklamasını Eğitim-Sen Adana Şube Sekreteri Cemil Özen yaptı. Basın açıklamasına kamudan ihraç edilen kamu emekçilerinin yanısıra STK temsilcisileri ve HDP Adana milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ile Kemal Peköz de katıldı.

DEMOKRASİ AYAKLAR ALTINDA

Kitle adına açıklama yapan Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Özen, “Ülkemizde demokrasi, OHAL ve KHK’larla ayaklar altına alındı. OHAL Komisyonu, kendisini Türkiye’nin hukuk sistemi yerine koyamaz, alacağı kararlar da hukuksuzdur. Karar alma sürecinde , kararı vereceği kişiyi yok saymaktadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÖZLERİ KÖR EDİLDİ

OHAL ile Türkiye’nin “gözlerinin kör edildiğini” ifade eden Cemil Özen, şunları söyledi:

“KHK’larla insanları, büyük bir beceriyle maddi ve manevi kayıplara uğrattınız. Muhteşem bir mirasa şimdi sahipsiniz. Ölümler, travmalar, intiharlar, hastalıklar, boşanmalar. KHK’larla, ‘toplumun ruh sağlığı’nı bozdunuz. Hani aile idi, toplumun ilk ve biricik cemiyeti? Aile kurumlarını yok ettiniz. Kadınları, erkekleri, çocukları ruhsal sağlık sorunlarıyla siz tanıştırdınız. Annelerin, babaların, çocukların ve hatta bebeklerin sağlıklarını siz bozdunuz. Gelecek nesli siz bu hale getirdiniz.”

HUKUK DEVLETİNİ YENİDEN KURACAĞIZ

“KHK ile işini aldığınız nitelikli iş gücü, bu ortak akıl gücü, burada işte. Bir aradayız. İnancımız, hayat şeklimiz, cinsiyetimiz, çalışma alanlarımız, bilgilerimiz ne olursa olsun. Bir aradayız. Bileklerimizi birleştirdik. Gücümüzü oluşturduk. Bu güçlü kenetlenme, sizin KHK’larınızı başınıza çalacak. Bu güç, ellerinden haksızca alınan işlerini geri alacak. Acıları yaşattığınız bu güzel insanlar, daha da dik duracak. Bu güç, birlikte her haksızlığa uğrayana destek olacak. Hukuk devletini, demokrasi ile tekrar kuracağız. Biz biriz, bir olacağız. ‘Yek Adam’ düzeni yıkılacak ‘demokratik çoğulculuk’ ile birlik ve dirlik kurulacak. Bayramlarımızı ağız tadıyla kutlayacak, birlikte barış ve kardeşliği yaşayacağız.”