Kıbrıs’ta Türk Sahil Güvenliği’nin, Güney Kıbrıs liman polisine ait tekneye ateş açtığı ileri sürüldü.

Kıbrıs'ta gerginlik

Kıbrıs’ta Türk Sahil Güvenliği’nin, Güney Kıbrıs liman polisine ait tekneye ateş açtığı ileri sürüldü.

Güney Kıbrıs basına yansıyan haberlere göre olay liman polisinin Türkiye'den gelen kaçak göçmen olup olmadığına dair Güzelyurt Körfezi’ne kıyısı olan Kato Pygros’ta devriye yaptığı sırada yaşandığı kaydedilirken, Rum polisi de yaşanan olayı doğrulayan bir açıklama yaptı.

Sözcü Hristos Andreu tarafından yapılan açıklamada, olayın sabaha karşı 03.00 sularında meydana geldiği söylendi. Üç kişinin bulunduğu Rum botunun devriye yaptığı sırada, Türk sahil güvenlik teknesinin limana 11 deniz mili mesafedeyken tespit ettiği ve Tylliria balıkçı barınağına doğru yöneldiği, ancak Türk sahil güvenlik ekipleri botu takip ederek dört kez uyarı ateşi açtığı ifa edildi.

Polis olayla ilgili Rum dışişleri bakanlığının bilgilendirirken olayla ilgili AFP Haber Ajansı'na konuşan bir Türk diplomatik kaynağı, Türk ya Kıbrıs Türk sahil güvenliğine ait herhangi bir teknenin, Rum teknesine ateş açtığı iddiasını reddetti. Açıklamada, "Bir Türk ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ait herhangi bir tekne, Kıbrıs Rum teknesine ateş açmadı. Bu doğru değil" denildi.

Adanın kuzeyinde yer alan Kato Pyrgos, Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs’ın sınır çizgisinin hemen batısında yer alıyor.