‘Kıdem tazminatı çocuklarımızın geleceğidir’

EMEK SERVİSİ

Belediye-İş Zonguldak Şubesinin örgütlü olduğu Devrek Belediyesinde, taşerondan belediye şirketine geçen işçilerin ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçilerin katılımıyla yapılan toplu sözleşme töreninde yapılan konuşmalarda, örgütlü olmanın önemine vurgu yapılarak imzalanan toplu sözleşmenin de mücadelenin ürünü olduğu, belirtildi.
Devrek Belediyesi'nce, Devrek Çınar Oteli’nde işçilere yönelik düzenlenen kahvaltı etkinliğinde yapılan imza töreniyle bölgenin ilk toplu sözleşmesini Devrek Belediyesi yapmış oldu.

KIDEM TAZMİNATLARIMIZI ALMAK İSTİYORLAR

Hükümetin KHK ile işçiler arasında böl parçala mantığı yürüttüğünü anlatan Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, “Hükümet kıdem tazminatlarımızı da elimizden almak istiyor. Çoğunluk alamıyor yalanıyla son kalemiz kıdem tazminatı hakkımızı da elimizden almak istiyorlar. Asla vermeyeceğiz. Kıdem tazminatı bizlere atalarımızdan, büyüklerimizden mirastır. Yavrularımızın çeyiz parası, çocuklarımızın geleceğidir” dedi.

Sendikaları ile Belediyesi İnşaat Şirketi arasında, Kanunlardan doğan bütün olumsuzluklara rağmen toplu sözleşmenin bağıtlandığını belirten Osman Karataş, “Emek ve emekçi dostu olan Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt’un inisiyatif almasıyla KHK’li ve KHK sonrası diye ayrım yapmadan toplu sözleşme görüşmelerimiz tamamlanmıştır. Bu sözleşmede büyük özveri gösteren Başkanımız Çetin Bozkurt’a teşekkür ediyor, çalışanlarımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.