DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “15-16 Haziran'ın 50’nci yıldönümünde bir kez daha söylüyoruz, kıdem tazminatımıza dokundurmayacağız!” dedi

Kıdem tazminatımıza dokundurmayız!

YUNUS EMRE CEREN

DİSK, Türkiye işçi sınıfının en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümü nedeniyle yurdun dört bir yanında açıklama ve etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinliklere kıdem tazminatı hakkının gaspına yönelik girişimler damgasını vurdu. İşçiler, hükümete “15-16 Haziran’ın 50’nci yılında hükümeti uyarıyoruz: Kıdem tazminatımıza dokundurmayız!” diye seslendi.

İstanbul’daki etkinliğin adresi Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ydı. DİSK’e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyelerinin katıldığı etkinliğe siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Etkinlikte “Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz”, “Kıdem tazminatı hakkımızı gasp ettirmeyiz”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

YALNIZCA ANILACAK BİR TARİH DEĞİL

Etkinlikte ilk olarak direnişin tanıkları söz aldı ve direnişe dair anılarını paylaştı. Ardından açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “15-16 Haziran yalnızca anılması gereken bir ‘tarih’ değil, işçi sınıfının elini kolunu bağlama girişimine karşı bir itiraz, sendikal hak ve özgürlüklerini savunma direnişidir” dedi.

Kıdem tazminatı hakkının gaspına yönelik girişimlere de değinen Çerkezoğlu, şunları kaydetti: “Çalışma Bakanı iki gün önce televizyon kanalında ‘Açıklama yapamam, müzakerelere devam ediyor’ dedi. Kim kiminle müzakere yapıyor? DİSK yok sayılarak bu müzakere süreçlerini kapalı kapılar ardında seçilmiş sendikalarla yapmak asla kabul edilemez. 15-16 Haziran’ın 50’nci yıldönümünde bir kez daha söylüyoruz, kıdem tazminatımıza dokundurmayacağız.”

DİSK üyeleri, Ankara, Hatay, Adana, Antep ve Kayseri’nin de aralarında olduğu pek çok ilde basın açıklaması gerçekleştirdi. Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler de fabrikalarında bildiri okudu.