Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki apartmanın vurulduğu açıklandı. Kiev'deki saldırının ardından Harkov ve Lviv kentlerinde de patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. Kiev Belediye Başkanı Kliçko daha sonra çok katlı bir apartmanın daha vurulduğunu açıklayarak vurulan apartman sayısının 3'e yükseldiğini ifade etti. Saldırılarda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ise Rusya'nın ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan bir köye de füze düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.

Kiev'e füze saldırıları: Üç apartman vuruldu!
Fotoğraf: AA (Arşiv)

Ukrayna'nın başkenti Kiev füze saldırılarının hedefi oldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, başkente füze saldırıları düzenlendiğini belirterek, "Peçersk semtinde iki konut isabet aldı. Hava savunma sistemleri birkaç füzeyi de düşürdü" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ise Telegram kanalından görüntülü bir mesaj paylaşarak Rusya'nın ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.Zelensky, bu nedenle halka sığınaklarda kalma çağırısında bulundu.

Kliçko, füzelerin isabet ettiği konutlarda yangın çıktığını, bölgeye itfaiye, sağlık, kurtarma ekiplerinin gönderildiğini kaydetti. Kliçko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, füze saldırısı sonucu önce 2 binanın, ardından çok katlı başka bir bina daha olmak üzere toplam 3 binanın vurulduğunu duyurdu.

Peçersk semtinde füze isabet eden konutlardan birinde kurtarma ekiplerinin bir kişinin cansız bedenine ulaştığını aktaran Kliçko, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Vinnıtsya Bölge Valisi Sergiy Borzov, füzenin bölgedeki kritik bir altyapıya isabet ettiğini bildirdi.

Harkiv Bölge Valisi Oleg Sinegubov ise, Rus güçlerinin Harkiv ve Çuguyiv ilçesinin kritik altyapısına füze saldırısı düzenlediğini kaydetti. Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy da şehirde patlamaların meydana geldiğini ve elektrik kesintilerinin yaşandığını ifade etti.

Jitomir Belediye Başkanı Sergey Suhomlin, enerji altyapısına yönelik 2 saldırı sonucunda şehrin tamamında elektriklerin kesildiğini duyurdu. Hmelnitski yerel yetkilileri şehirde kısmen elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirirken, Rivne şehrinde de patlama olduğu aktarıldı.

Sumi Bölge İdaresi Başkanı Dmitriy Jivitskiy ve Poltava Belediye Başkanı Aleksandr Mamay da şehirlerinde enerji altyapılarına füze isabet etmesi sonucunda elektriklerin kesildiğini belirtti. Sosyal medyadaki bilgilere göre, Ukrayna'nın füze saldırılarına maruz kalan diğer şehirlerde de elektrik kesintileri yaşanıyor.

Öte yandan Polonya-Ukrayna sırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füze düştü. Rusya Savunma Bakanlığı ise "Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere hiçbir saldırı yapılmamıştır" açıklamasında bulundu. Açıklamada ayrıca, "Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur" denildi.

(AA)