CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta yapacağı açıklamaya ilişkin bir video paylaştı. "3 Aralık" notu düşülen videoda, “Ey Dünya! İyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık’ı bekleyin” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu, '3 Aralık' videosu paylaştı: "Ey dünya iyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "3 Aralık" notuyla bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videoda ifadeleri yer aldı:

"Ey Dünya! Gözlerimize bak. İyice bak. Seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz. 3 Aralık’ı bekleyin."

Kılıçdaroğlu, salı günü partisinin TBMM’deki toplantısında, 3 Aralık’ta İstanbul’da düzenleyeceği vizyon toplantısına tüm CHP'li vekilleri, belediye başkanlarını ve yurttaşları davet etmiş, toplantıda dünyaya da sesleneceğini belirtmişti.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Sizi İstanbul'a davet ederken dünyaya da seslenmek isterim. İnsanımız senin ucuz iş gücün değildir. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız senin çöp depolama alanın değildir. Mahallelerimiz senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir. Bu karanlığa asla mahkum değiliz, mecbur da değiliz. Dünyaya seslenip şunu söyleyeceğiz, iyice bak diyoruz; seninle rekabet etmeye geliyoruz. Dünyaya sesleneceğiz, o vizyon toplantısında ey dünya diyeceğiz seninle rekabet etmeye geliyoruz; teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, demokraside, hayvan haklarında, özgürlüklerde, çevrecilikte iyi olan her şeyde rekabet etmeye geliyoruz. Ey dünya sana da sesleniyorum, sen de 3 Aralık'ı bekle."