CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine sorulduğunu söylediği "5'li çeteden paraları nasıl alacaksınız?" sorusuna "Paraları söke söke alacağız, hukuk, adalet içerisinde alacağız" ifadeleriyle yanıt verdi. 6'lı masaya ilişkin de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "6'lı masanın liderleri olarak bizler Türkiye'yi huzura kavuşturmak, büyütmek istiyoruz, 6 lider bir aradayız, beraberiz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz, hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: 5'li çeteden paraları söke söke hukuk içerisinde alacağız
Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'daki temasları kapsamında Besni'ye bağlı Şambayat Belde Belediyesini ziyaret etti.

Belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, siyasetin toplumu ayrıştırmak için değil toplumu kucaklamak için yapılması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Siyaset, zenginleşmek için yapılmaz. Siyaset, vatandaş zenginleşsin diye yapılır. Siyaset halka hesap vermektir, halka hesap vermeyen siyaset, karanlık odaklara hizmet verir. Siyaset, kadın-erkek eşitliği demektir. Siyaset belde başkanının, belediye başkanının halka hizmet etmesi demektir. Bu nedenle belediye başkanımız sizlere hizmet ediyor. Sizler için çalışıyor ve biz de elimizden gelen her türlü desteği belediye başkanı arkadaşlarımıza veriyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Adıyaman'ın kültürünü ve çalışkan insanlarını çok iyi bildiğini belirterek kentten istedikleri oyu alamadıklarını ve 1 milletvekili sayısının arttırılması gerektiğini de vurguladı.

'MİLLETİN HAKKINI MİLLETE TESLİM EDECEĞİZ'

Kendisine sorulduğunu söylediği "5'li çeteden paraları nasıl alacaksınız?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Dün, Kadın Kollarımız ile beraber; derin yoksulluk konusunda araştırma yapan kadın kardeşlerim ile beraber bir toplantı yaptık. Dedik ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde her ailenin asgari bir gelir güvencesi olsun. Hiçbir ailede, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her evde huzur olsun, her evde bereket olsun dedik. Bunun mücadelesini yapıyoruz ve yapacağız, göreceksiniz.

Biz bunu yaparken soruyorlar, ‘Parayı nereden bulacaksın?’ Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vereceksin, vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Efendim, ‘beşli çeteden paraları nasıl alacaksınız?’ Paraları söke söke alacağız. Hukuk içinde alacağız, adalet içinde alacağız. Milletin hakkı ve hukukunu millete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Adıyaman'da yurttaşlarla bir araya geldi / Fotoğraf: AAKılıçdaroğlu Adıyaman'da yurttaşlarla bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Adıyaman’ı gayet iyi biliyorum. Tütününü, üzümünü, fıstığını da biliyorum. Adıyaman’ın çalışkan insanlarını da biliyorum. Hepsini biliyorum ama Adıyaman’dan beklediğimiz oyu alamadık. Bir milletvekilimiz var. Gece gündüz, 24 saat çalışıyor. Ama bir milletvekili bize yetmez. Daha fazla milletvekiline ihtiyacımız var.

Ne olursa olsun, takdir millete aittir. Milletten büyük kimse yoktur. Millet, partiden de büyüktür. Milletin her ferdine saygı duymak bizim görevimizdir. Bize oy versin, vermesin; 85 milyona hizmet götürmek de bizim görevimizdir. Biz toplumu ayırmıyoruz, biz toplumu bölmüyoruz, bir ayrıştırmıyoruz. Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına biz saygı gösteririz. Unutmayın, biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Halkın partisiyiz. Halk için mücadele ediyoruz.

'KİM HAKSIZLIĞA UĞRADIYSA BANA BAŞVURACAK'

Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güzel bir ülkedir, Türkiye bereketli bir ülkedir, Türkiye zengin bir ülkedir. Kaynakların adaletle dağıtılması lazım. Çünkü devletin dini adalettir. Ve adaleti mutlaka sağlayacağız. Haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunun mücadelesini yapacağız. Kim haksızlığa uğradıysa; kadını, erkeği, yaşlısı, genci… Gelecek bana başvuracak. Bütün haksızlıkları bitireceğim. Bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim. Nokta.

6'lı masanın liderleri olarak bizler Türkiye'yi huzura kavuşturmak, büyütmek istiyoruz, 6 lider bir aradayız, beraberiz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz, hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bu konuda bütün Adıyamanlı kardeşlerimize seslenmek isterim, huzur içerisinde olun, asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye'yi büyüteceğiz, güzelleştireceğiz, Türkiye'de herkes kucaklaşacak. Bunun için sizin bize katılmanız gerekiyor, geçmişte şöyle veya böyle Cumhuriyet Halk Partisi'ne sempati duymayanlar olabilir. Doğrudur, eksiğimiz var mı? Evet doğrudur. Biz de yanlışlarımızla yüzleşiyoruz, bizim de eksikliklerimiz varsa onları gidermeye çalışıyoruz. Güçlü bir Türkiye getirmek istiyoruz, kucaklaşmayı getirmek istiyoruz, herkesin karnı doysun istiyoruz, her evde bereket olsun diyoruz, her ailede huzur olsun istiyoruz, bunun mücadelesini yapıyoruz"

ANKA