Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, siyasi partilere destek ziyaretleri kapsamında Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, SOL Parti, Demokratik Sol Parti ve Türkiye Değişim Partisi'ni de ziyaret etmesi planlanıyor. CHP Lideri'nin, siyasi partilerin yanı sıra işçi, memur sendikaları ile meslek odalarına da ziyaretler planladığı kaydediliyor.

Kılıçdaroğlu, 5 siyasi partiyi daha ziyaret etmeyi planlıyor

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 siyasi partiyi daha ziyaret etmesinin planlandığı ifade edildi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun görüşme gerçekleştireceği bir diğer parti, yine ittifak bileşeni olan Emek Partisi olacak. Genel Başkan Ercüment Akdeniz’le yapılacak görüşmenin yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun bir diğer ziyaret edeceği parti Cumhur İttifakı’na katılacağı iddiaları gündeme gelen Demokratik Sol Parti olacak.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın yanı sıra CHP liderinin bir diğer adresi adaylık ilanından sonra ilk olumlu desteği açıklayan Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi olacak.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilanından günler önce dayanışma ziyareti gerçekleştirdiği SOL Parti de yine planlanan ziyaretler arasında yer alıyor.

SENDİKA VE MESLEK ODALARI DA ZİYARET EDİLECEK

Kılıçdaroğlu siyasi partilerin yanı sıra işçi, memur sendikaları ile meslek odalarına da ziyaretler planladığı kaydediliyor. Bu ziyaretlerin destek amaçlı değil, farklı meslek gruplarının taleplerini dinleme amacı taşıyacağı ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SİYASİ PARTİLERE ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesinin ardından siyasi partilere destek ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda ilk ziyaretini Milli Yol Partisi'ne yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra Bağımsız Türkiye Partisi’ne gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu son olarak TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, parti ziyaretleri kapsamında Memleket Partisi’ni de ziyaret etmek istediğini söylemiş, "Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.