CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız' başlığıyla 7 maddelik bir liste yayımladı. Listede Tank-Palet Fabrikası'nın geri alınması yer alıyor.

Kılıçdaroğlu 8 maddede anlattı: İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız' başlığıyla 7 maddelik bir liste yayımladı.

Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı listede, Tank-Palet Fabrikası'nın geri alınması ve esnaftan alınan faizlerin sıfırlanması gibi maddeler yer aldı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı listede yer alan maddeler şöyle:

1- Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya'daki Tank-Palet Fabrikası'nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz.

2- Esnafın pandemi döneminde bankalardan aldığı kredilerin faizlerini silerek, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız.

3- Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisini kaldıracağız.

4- Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacak, anaparayı ise makul ölçülerde takside bağlayacağız.

5- KYK borçlarından ötürü başlatılan tüm hacizleri durduracak; borçların faizlerini silecek; borçlu iş sahibi olduğunda anaparayı makul taksitlere böleceğiz.

6- Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz için toplanan paraların tamamını faiziyle birlikte hak sahiplerine vereceğiz.

7- 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için vatandaştan toplanan paraların tamamını, faizleri ile birlikte hak sahiplerine vereceğiz.

8- Hangi koşulda, bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkacak, Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götürerek, orada şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız.