CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği sahra hastanesine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Eleştirenlerin durumu yanlış anladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ancak adı üzerinde bu bir sahra hastanesi" dedi

Kılıçdaroğlu, Adana'daki sahra hastanesi eleştirilerine yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da inşa edilen ve eleştirilerin odağındaki olan sahra hastanelerinin büyük kısmının çadır olduğunu belirterek eleştirenlerin durumu yanlış anladığını söyledi.

Adana'ya yapılan sahra hastanesine ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren CHP lideri, "Adı üstünde sahra hastanesi, Bir sahrada kurduğumuz geçici bir hastane, sürekli bir hastane değil. Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ya da devlet hastanesi gibi düşünüyorlar. Öyle bir şey değil, bu sahra hastanesi. Sahra hastanelerinin büyük bir kısmı çadırdır. 'Vay efendim işte burada bir hastane, ameliyathane yok, şu yok, bu yok vesaire'. E siz de gidin ameliyathaneyi yapın o zaman. Yani kalp nakli mi yapacaksınız? Hayır." ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi alanında 1000 yataklı sahra hastanesi yapıldığını duyurmuştu. Söz konusu hastane, yetersiz olduğu yönünde çok sayıda eleştiri almıştı. Sahra hastanesi, daha kalıcı tesislere güvenli bir şekilde taşınmadan önce sahadakilerin hastayla geçici olarak ilgilendikleri küçük mobil tıbbi birim veya mini hastanelere verilen isim. Sahra hastaneleri genelde savaş durumlarında kullanılıyor ancak felaket zamanlarında da işlevi önem kazanıyor.

AKP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Büyükşehir Belediyesinin 1000 yataklı sahra hastanesine yönelik, "Olmayan hastaneyi varmış gibi gösterip üstüne sözde siyasi iddia inşa etmek yakışıksız bir durumdur. Salgına karşı ulusal mücadele verdiğimiz bugünlerde asgari siyasi sorumluluk beklemek hakkımızdır." demişti. Çelik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adana Büyükşehir Belediyesinin 1000 yataklı sahra hastanesi yaptığını, Türkiye Cumhurbaşkanlığının bunu yapamadığını" ifade ettiğini belirtmişti. Böyle bir hastanenin olmadığını, hastane denilen yerin fuar alanında perdelerle bölmeler yapılmış bir yer olduğunu ileri süren Çelik, "Olmayan hastaneyi varmış gibi gösterip üstüne sözde siyasi iddia inşa etmek yakışıksız bir durumdur. Salgına karşı ulusal mücadele verdiğimiz bugünlerde asgari siyasi sorumluluk beklemek hakkımızdır." değerlendirmesinde bulunmuştu.