AKP'li Bülent Turan'ın 3 yıl önceki, “İlan ediyorum, Kılıçdaroğlu aday olursa ben de adayım” açıklaması gündem oldu.

Kılıçdaroğlu aday oldu, AKP’li Bülent Turan’a tebrik yağdı: Sözünde duracak mı?
Fotoğraf: DepoPhotos

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olduğunun açıklanmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 2020 yılındaki açıklamaları yeniden gündem oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2020’deki bütçe görüşmelerinde hükümeti eleştirdiği sırada AKP sıralarından gelen "Aday ol aday" sözlerine, "Benim aday olamayacağımı size kim söyledi?" yanıtını vermişti.

‘GÖRECEKSİNİZ Kİ BU SÖZLERİ REVİZE EDİLECEK’

Kılıçdaroğlu’nun "kürsü heyecanına kapıldığını" öne süren Turan ise 8 Aralık 2020'de Habertürk’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu kadar net. Kürsü heyecanıyla bir anlık ifadeydi o. Göreceksiniz ki bu sözleri revize edilecek. Bir defa Kılıçdaroğlu’nu kaset operasyonu ile genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığı'na adayım.”

GÜRSEL TEKİN: HAYIRLI OLSUN

Söz konusu açıklamalar Twitter'da gündem oldu. Gazeteci Metin Cihan, Bülent Turan'ı etiketleyerek "Sizin de cumhurbaşkanlığı adaylığınız hayırlı olsun" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise bu paylaşımlara "Tebrik ederim. Hayırlı olsun" diyerek katıldı.

kilicdaroglu-aday-oldu-akp-li-bulent-turan-a-tebrik-yagdi-sozunde-duracak-mi-1134690-1.