AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, üç yıl önceki ”Kılıçdaroğlu aday olsun, ben de adayım” sözlerinin ‘ironi’ olduğunu söyledi.

"Kılıçdaroğlu aday olursa ben de adayım" demişti: AKP'li Bülent Turan ‘ironi’ yapmış
Fotoğraf: AA

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olsun, ben de cumhurbaşkanlığına adayım" açıklamasının bir ironi olduğunu belirterek, "Kemal beyin adaylık sürecinde katkımız varsa ne mutlu bize?" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olduğunun açıklanmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 2020 yılındaki açıklamaları yeniden gündem oldu.

Turan üç yıl önce, “İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te cumhurbaşkanı adayı olsun, ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak cumhurbaşkanlığına adayım” demişti.

Turan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, sözleriyle ‘ironi’ yaptığını belirterek ”Kemal beyin adaylık sürecinde katkımız varsa ne mutlu bize!” dedi.

Bülent Turan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim için en iyi aday hep Kılıçdaroğlu dedik. Kemal beyin adaylık sürecinde katkımız varsa ne mutlu bize! Bir ironiyi bile anlamayacak kadar ‘siyasi kör’ olanlara 4 ay önce neden adaylıktan çekildiğimizi gerekçeleriyle anlatmıştık. Yoksa; Güçlü Türkiye yolunda adayımız net. Bize sıradan, hatta öncesinde açıkladığımız bir ironi için ‘aday olacak mısın?’ diye soranlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘adayımız partisiz cumhurbaşkanı olacak’ dediğini duymadılar mı? Bırakın partisiz CBşk’nı, partili Cbşk + 5 partili yrd + 2 partili bld bşk da eklenmedi mi!"