Kılıçdaroğlu, AKP'li yazarın 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdulkadir Selvi'nin 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, 'ortak cumhurbaşkanı adayı' olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar" iddiasını yalanladı. Kılıçdaroğlu,"Bu iddialar elbette doğru değil" dedi.

Yandaş Hürriyet'in AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdulkadir Selvi dünkü yazısında, yeni parti hazırlığındaki Gül ve Babacan ekibinin çevrelerine 2023’te yapılacak seçimlerde Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olması yönünde kendilerine söz verildiğini söylediklerini yazmış, Kılıçdaroğlu’na "böyle bir söz verdiniz mi" diye sormuştu. Selvi, Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak bu soruya “hayır” yanıtı verdiğini yazdı.

Selvi’nin, "Kılıçdaroğlu: ‘Cumhurbaşkanı adaylığı için kimseye söz vermedim’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"'Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için Sayın Abdullah Gül’e söz verdiğiniz söyleniyor' dedim. Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan konuştu. Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde dahi değiliz. Yani ortada ne seçim süreci var ne de bu konuyla ilgili bir çalışma. Ama zaman zaman insanlar gazetelerde, televizyonlarda aday olacaklarını açıklıyorlar. Siz nasıl izliyorsanız biz de öyle izliyoruz. Öte yandan bu konuda karar vermek tek başına benim yetkimde de değil. Malum, bizim kurumsal kimliğimiz oldukça güçlü. Tek adam partisi değiliz. Dolayısıyla oturur konuşuruz, tartışırız” dedi.