AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ notuyla yayımladığı videoya ilişkin “Kılıçdaroğlu 74 yaşında ilk defa 'Alevi'yim' diyebildi. Bunu Erdoğan Türkiye'sinde diyebildi” diyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pay çıkardı.

Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu Alevi videosu çekti, AKP’li Turan, Erdoğan’a ‘pay’ çıkardı

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ayayımladığı Alevi videosuna ilişkin “Dün çıktı Sayın Kılıçdaroğlu bir video yayınladı; 'Ben Alevi'yim' dedi. Kılıçdaroğlu 74 yaşında ilk defa 'Alevi'yim' diyebildi. Bunu Erdoğan Türkiye'sinde diyebildi” dedi.

Turan, AKP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığınca Kordon Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan Turan, programda yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videoyu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pay çıkardı.

Turan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz doğal gaz derken, Togg derken, İMECE uydusu derken, pazar günü Altay tankı derken, dün çıktı Sayın Kılıçdaroğlu bir video yayınladı; 'Ben Alevi'yim’ dedi. Peki ortağı durur mu? Sayın Davutoğlu da hemen ardından 'Ben Sünni'yim' diye bir video yayınladı. Bize ne sizin Alevi, Sünni olmanızdan. Biz Alevi'mize, Sünni'mize ne sevme sebebi ne kızma sebebi olarak bakıyoruz. Biz PYD'nin, PKK'nın umudu olmanızdan dolayı size kızıyoruz. Bana ne senin Aleviliğinden, Sünniliğinden” diye konuştu.

“TÜRKİYE BUNLARI AŞTI”

Turan, Türkiye’nin bunları aştığını savunarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Erdoğan'dan önce Türkiye'de 'Alevi'yim', 'Kürt'üm' demek somut bir problemdi, kabul ediyorum. Kılıçdaroğlu 74 yaşında ilk defa 'Alevi'yim' diyebildi. Bunu Erdoğan Türkiye'sinde diyebildi. Seçime kalmış 20 gün, siyasi hesaplarla 'Ben Alevi'yim' demenin hiçbir akıllı, irfanlı tarafı yok. Sen adamsan kendi ortağın, İYİ Partili vekil, 'Kılıçdaroğlu, Alevi olduğu için aday olmaz' dediğinde videoyu yayınlasaydın anlamı vardı ama şimdi anlamı yok artık. Bizler bu memlekette 85 milyon eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu 19 Nisan'da, ‘Alevi’ notuyla bir video yayımladı.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı 3 dakikalık videoda, "Ben Aleviyim. Hak Muhammed, Ali inancı ile yetişmiş, samimi bir Müslümanım. Harama el uzatmam" sözleri ile genç seçmene sesleniyor ve kimliklerin değil, başarının, hayallerin konuşulması gerektiğini ifade ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından yayınladığı 'Alevi' başlıklı video, Twitter'da 96 milyondan fazla görüntülendi.