CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret önerisini açıkladı. “Asgari ücretin açlık sınırının altında olması kabul edilemez” diye Kılıçdaroğlu, asgari ücretin en az 3100 TL olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu asgari ücret önerisini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret önerisinin 3 bin 100 TL olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, 2021 yılı asgari ücret önerisini açıkladı. Açıklamasında, “Asgari ücretin açlık sınırının altında olması kabul edilemez” ifadesini kullanan Kılıçdaoğlu, “sgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin en az 3100 TL olması ve asgari ücretin vergiden muaf olması gerekmektedir” dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin en az 3100 TL olması ve asgari ücretin vergiden muaf olması gerekmektedir.”

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.