CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor'u kabul etti.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Amor ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezindeki makamında kabul ederek bir süre görüştüğü belirtildi.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti. Görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

kilicdaroglu-avrupa-parlamentosu-turkiye-raportoru-ile-gorustu-984117-1.

KAVALA KARARINI ELEŞTİRMİŞTİ

Nacho Sanchez Amor, 2017'den bu yana tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında 21 Şubat'ta görülen duruşmadan da tahliye kararı çıkmamasına tepki göstermiş ve "Maskaralığa dönüşen yasal süreçte dönen sayısız yasal oyunun sonuncusuna tanık olduğunu" belirterek "Tüm bu oyunlar gerçeği gizleyemeyecek: AİHM kararlarına riayet edilmesi zorunlu" ifadelerini kullanmıştı.

Nacho Sanchez Amor, "Bugün Çağlayan Adliyesi’nde Osman Kavala davasını izledim ve bu yargı süreci gülünçlüğünde sayısız hukuk hilesine tanık oldum. Gezi davasının mantıksız bir şekilde birleştirilmesinden sonra şimdi de ayrılma kararı alındı" demişti.