Yurt dışı temasları kapsamında Londra'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere yaptığı çağrılara bir yenisini ekledi. Londra'daki görüşmelerine yönelik bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Görüştüklerim arasında tefeci yok, borç yok. Gençler sözüm var size. Temiz parayı size mutlaka getireceğim" dedi. Daha sonra bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler ama gerçekte çeteler, gayrimenkullerini tek tek bu semte dizdiler. Diyorlar ki ‘Bay Kemaller iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun’. Bakın ey çeteler. Kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şu an" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım

Yurt dışı temasları kapsamında Londra'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepinizin yeri girişim evleridir" çağrısının ardından bir çağrı daha yaparak gençlere seslendi.

Twitter hesabından "Bay Kemal Londra'da ne mi yapıyor? Buyurun açıklıyorum" notuyla bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı görüşmelere yönelik de bilgiler verdi.

Londra'nın farklı bölgelerine yatırım yapan fonlarla görüşmeler yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Temiz, teknolojik, iklim dostu parayı büyük yatırımlarla Türkiye’ye getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Görüştüklerim arasında tefeci yok, borç yok. Hepsi yatırımcı. Uyuşturucu baronları hiç yok" sözleriyle AKP'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Gençler sözüm var size. Temiz parayı size mutlaka ama mutlaka getireceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"YATIRIMLAR SİZE YAPILACAK"

"Bu sabah Londra’da halihazırda dünyanın farklı bölgelerine 100 milyar sterlin yatırım yapmış 14 devasa fon ile toplantı yaptık. Dijital sağlık teknolojisi, veri analizi, yapay zeka, makine öğrenimi ve finansal teknolojiler gibi önemli sektörlere büyük yatırımlar yapıyor ve bu alandaki girişimcileri destekliyorlar. Temiz, teknolojik, iklim dostu parayı büyük yatırımlarla Türkiye’ye getireceğiz. Kara para ekonomisini, mafyayı, çeteleri hızla temizleyeceğiz. Ülkemize temiz yatırımları çekerek halkımıza nefes aldıracağız. Çok ama gerçekten de çok güçlü geliyoruz. Birazdan dünyada 342 milyar dolardan fazla yatırımı olan bir fonla görüşeceğim. Gençler sözüm var size. Temiz parayı size mutlaka ama mutlaka getireceğim. Size getireceğim. Görüştüklerim arasında tefeci yok, borç yok. Hepsi yatırımcı. Uyuşturucu baronları hiç yok. Yatırımlar size, sizin için yapılacak"

"HAZİNEMİZİN BİR KURUŞUNU YANINIZA BIRAKIRSAM NAMERDİM"

Daha sonra "Kara paradan evlatlarımızın payına uyuşturucu düştü. Peki ya onların çocuklarına?" notuyla bir paylaşım daha yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de aklanan kara paralara yönelik açıklamalarda bulundu.

AKP'nin son günlerde LGBTİ+ları hedef alarak gündeme getirdiği Anayasa değişikliği teklifi ve 'aile' vurgusuna tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım biliyorsunuz bu aralar ortamı bulandırmak için aile, Anayasa konuşanlar var. Ne tesadüftür ki dünyanın neresine gitsem birilerinin ailesiyle karşılaşıyorum. Bazen New York’taki gökdelenlerde bazen Man Adası’ndaki banka hesaplarında" dedi.

Türkiye için yatırımcılarla görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gençler, sizin ihtiyacınız olan parayı buldum. Tüm dünyaya ilham vereceksiniz emin olun ve göreceksiniz güzel Türkiye’yi nasıl birlikte inşa edeceğimizi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Sevgili halkım biliyorsunuz bu aralar ortamı bulandırmak için aile, Anayasa konuşanlar var. Ne tesadüftür ki dünyanın neresine gitsem birilerinin ailesiyle karşılaşıyorum. Bazen New York’taki gökdelenlerde bazen Man Adası’ndaki banka hesaplarında. Aile demişken bugün Londra’da Chelsea’yi size tanıtmaya geldim. Türkiye’den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler ama gerçekte çeteler, gayrimenkullerini tek tek bu semte dizdiler. Diyorlar ki ‘Bay Kemaller iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun’. Bakın ey çeteler. Kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şu an. Ne yaptığınızı ne yapacağınızı gayet iyi biliyorum. Önce kara parayı Türkiye’ye sokuyorsunuz yıkayıp paklayıp günlerce aklıyorsunuz. Sonra dışarı çıkarıp aileleriniz için yatırıma çeviriyorsunuz. Ne ala dünya değil mi? Hazinemizin bir kuruşunu dahi yanınıza bırakırsam namerdim. Bu kadar net bu kadar açık söylüyorum. Göreceksiniz siz aileyi. Bu seçimde 2 Türkiye var önünüzde. Birini seçeceksiniz. İlki, kara parayla beşli çetelerin daha da zengin edildiği bizim çocuklarımızaysa methin, uyuşturucunun kaldığı bir Türkiye. Diğer Türkiye ise temiz, teknolojik, iklim dostu yatırımları olan, gençlerimizi sokaklardan kurtaran girişimci evlerine yerleştiren yepyeni pırıl pırıl bir Türkiye. O Türkiye’de baronlara, mafyaya, çetelere yer yok. Orada fotoromanlara da yer yok. Olmayacak da zaten. İşte ben bu parlak Türkiye için 4 gündür yatırımcılarla konuşuyorum. Dünyada toplam 5 trilyon dolarlık fon yöneten yatırım bankalarıyla görüştük. Bugün toplamda 100 milyar sterlin yatırım yapmış 14 devasa fonla görüştük. Akşamsa 342 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünyanın en büyük teknoloji yatırımlarını yapan bir yatırım grubuyla görüşeceğim. Gençler, sizin ihtiyacınız olan parayı buldum. Tüm dünyaya ilham vereceksiniz emin olun ve göreceksiniz güzel Türkiye’yi nasıl birlikte inşa edeceğimizi"