Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 13. cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için Ankara'da oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Baskıdan kurtulmak için vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu: Baskıdan kurtulmak için vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 13. cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için Ankara'da Çankaya Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum" dedi.

"Oylarını kullansınlar sonrasında da sandıklara sahip çıksınlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Çünkü bu seçim çok zor koşullarda gerçekleştirilen bir seçimdir. Her türlü karalama, her türlü iftira yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben halkın sağduyusuna güveniyorum. Mutlaka bu ülkeye demokrasi gelecek. İnsanlar huzur içinde bu ülkenin caddelerinde sokaklarında gezebilecekler. Sandığa gidip oy kullanan, hakkını kullanan tüm vatandaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum."