İstanbul Yeşil Enerji Üretimi Tesisi açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız var olan hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar," dedi.

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız, hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Yeşil Enerji Üretimi Tesisi açılışında yaptığı açıklamada ekonomik krize dikkat çekerek iktidarı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Belediyelerimiz hükümetin yapmadığını yaparak binlerce ailelere nakdi yardım yaptılar, gıda, kömür, eğitim, ulaşım yardımı yaptılar. Elektirik, doğalgaz, su faturalarını ödediler." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bugün biraz acı ama beton ormanına dönüşmüş bir İstanbul var. Şimdi yeşil alanlar yaratmaya çalışıyorsun, elinden gelen çabayı gösteriyorsun, bütün Türkiye buna tanık. Bu tesisle doğa korunmuş oluyor. Sera gazı azaltımış oluyor. Enerji hatlarına giden parayı azaltıyorsunuz. Belediyede burdan bir şeyler kazanıyor ve yeni istihdam yaratıyorsunuz.

Yollar, köprüler yapıyorlar, yapılsın ama benim vergilerimle yapılsın torunlarımın hakkı olan parayla değil. Benim parasını ödediğim bir icraatın fiyatını ben neden bilmeyeyim. Şeffaf olmalı bu işler. Ülkeye yönetenlere bir 'kara kış' fonu kurun dedim. Bu elektrik, su faturalarını ödeyemeyen vatanlar için onları rahat ettirecek bir durum olurdu.

Bu kışı asgari ücretle geçinen bir kişi nasıl geçirecek? Çok iyi niyetlerle ülkeyi yönetenlere teklifte bulundum. 'Bir kara kış fonu kurun.' dedim. Bu fon vatandaşın en azından bu kışı rahat geçirebileceği bir ortamı sağlamak için çok değerli bir fon olabilir. Elektrik, doğal gaz, su parasını ödeyemeyen vatandaşlarımız çıkacaktır ve çıkacak. Bunlar için bugünden önlem alınması lazım. Gayet iyi niyetlerle kaynak da yer de imkan da söyledik. 'Bunu yaptığınız takdirde en azından ekonomi belli bir şekilde rayına girerse en azından bu kara kışı vatandaşlarımız biraz daha rahat atlatabilirler.' diye ifade ettim. Belediye başkanlarımız var olan hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar. Kara kış fonu dolayısıyla 3 ve 16 Kasım tarihleri arasında 35 bin 407 aileye 3 milyon 180 bin 460 liralık nakdi yardım yaptılar. 215 bin 124 aileye 4 milyon 566 bin 916 liralık gıda yardımı yaptılar. 21 bin 271 aileye 9 milyon 504 bin 844 liralık 4 bin 597 ton kömür dağıttılar. 108 bin 708 aileye 3 milyon 217 bin liralık eğitim yardımında bulundular. 60 bin 324 aileye 1 milyon 21 bin 66 liralık ulaşım yardımı sağladılar. 291 ailenin 54 bin 870 liralık elektrik faturası ödendi. 3 bin 638 ailenin 153 bin 831 liralık su parası ödendi. 198 ailenin 64 bin 546 liralık doğal gaz faturası ödendi."