CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli Buluşması'nda belediye başkanlarına "Sizin göreviniz sorunları aşmak ve halka hizmet etmek" ifadeleriyle seslendi. Türkiye'nin tarım politikalarına da değinen Kılıçdaroğlu,"Hollanda dediğimiz bir ülke var. Toprakları Konya'dan küçük. Türkiye 18-20 milyar dolarlık ancak ihracat yapıyor. O zaman soru şu: Bu kadar bereketli topraklar neden ekilmiyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına seslendi: Sizin göreviniz sorunları aşmak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) düzenlediği Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli Buluşması'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tarımsal ihracatını Hollanda ile karşılaştırarak, "Bu kadar bereketli topraklar neden ekilmiyor? Çiftçiyi neden toprağa küstürdük? Bütün bunları aşmak mümkün" dedi. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılmamasının önemine de değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim kitabımızda ayrımcılık yok" diye konuştu.

Belediye başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanları gerçekten ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Onların engellendiğini biliyorum. Belediye başkanlarıma şunu söylüyorum. Sizin göreviniz sorunları aşmak ve halka hizmet etmek. Bunu yapmaya devam ediyorlar. İttifak olarak şimdiye kadar görülmemiş şeyleri tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Türkiye'yi büyütmek, kalkındırmak, işsizlik belasından kurtarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Geçmişte Ankara'nın caddelerine ağaç dikmek için ağacı yurtdışından ithal ettiler. Akıl var mantık var. Ağacımız varken neden dışarıdan gelir? Şimdi Mansur Başkan sayesinde bunlar bizim çiftçimizden satın alınıyor. Ve herkes kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Hollanda dediğimiz bir ülke var. Toprakları Konya'dan küçük. Türkiye 18-20 milyar dolarlık ancak ihracat yapıyor. O zaman soru şu: Bu kadar bereketli topraklar neden ekilmiyor? Çiftçiyi neden toprağa küstürdük? Bütün bunları aşmak mümkün.

Başkanın yaptığı güzel bir şey daha var. Ayırt etmeden herkese hizmet ediliyor. Vatandaşlar arasında ayrımcılık olmayacak. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Oy verir, vermez. O kendi tercihi. Ama siyaset kurumu onu kucaklamak zorunda. Birlikte yaşama anlayışına hepimizin ihtiyacı var.

Biz yeniden köylüyü bu milletin efendisi yapmaya kararlıyız"