Partisinin grup toplantısında, MHP’nin ‘çoklu baro’ düzenlemesine ‘evet’ oyu vermesini eleştiren Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye seslenerek, “Nasıl olur da bu kanuna evet dersiniz? Tarihinizi reddediyorsunuz” dedi.

Kılıçdaroğlu: Beni şaşırtan Devlet Bahçeli oldu

Partisinin grup toplantısında ‘çoklu baro’ düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerek yasalaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Baroları bölmeyi amaçlayan kanun teklifine karşı çıkmak CHP’nin göreviydi” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik de eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın açıklamalarını hatırlatarak, “Peki nasıl oluyor da MHP bu teklife evet oyu veriyor?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bütün milletvekili arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Türkiye’yi bölecek çoklu baro düzenlemesine karşı tüm arkadaşlarımız yürekten çalıştılar. Bütün arkadaşlarımın konuşması akademik düzeyi yüksek bir konuşma gibiydi. Yanlışı bütün ayrıntılarıyla ortaya koydu. Ama iradesini Saray’a teslim edenler elini kaldırıp indirdi. Bu, çoklu hukuk projesiydi. Buna karşı çıkmak CHP’nin göreviydi.

Beni şaşırtan Sayın Devlet Bahçeli oldu. Partinin sempatizan ve üyelerine bir şey demiyorum. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bu yasa geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş” dedi. Peki nasıl oluyor da MHP bu teklife evet oyu veriyor. Vatanı bölmek değil, birleştirmek esastır.

Çoklu baro ile ülkenin birliği ve bütünlüğüne dinamit kondu. Bunu biz söyleseydik muhalefet söyledi derlerdi. Ama söyleyen iktidar partisinin grup başkanvekili. Hangi gerekçe ile el kaldırdılar merak ediyorum. Milliyetçilerini, bayrağını sevenlerin vicdanına sesleniyorum. Nasıl olur da bu kanuna evet dersiniz? Tarihinizi reddediyorsunuz.”