CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beşli çetelerden milyar dolarları alacağım, millete vereceğim. Benim kimseden korkum yok çünkü verilmeyecek hesabım yok" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu: Beşli çetelerden milyar dolarları alacağım, millete vereceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ev kadınları ile parti genel merkezinde düzenlenen programda bir araya geldi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, programda konuşan Kılıçdaroğlu, iktidar olmak için çok çalışmak gerektiğini belirtti. Türkiye'nin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu sıkıntıyı en yakından hissedenler de kadınlar. Dolayısıyla Türkiye'yi bu girdaptan çekip çıkarmamız lazım. Hepimizin huzura ihtiyacı var. Hepimizin rahat yaşamaya ihtiyacı var. Hepimizin çocukları iş sahibi olsun, elleri ekmek tutsun diye beklentilerimiz var. Ama bugünün Türkiye'sinde bunları yeteri kadar yapamıyoruz. O zaman iktidardakileri değiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"BİR İNSAN ALIN TERİYLE KAZANDIĞINDAN UTANMAZ"

İktidarın 20 yılın sonunda işsizlik, yoksulluk bıraktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin buradan çıkması gerektiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devleti yönetenler mal mülk sahibi oluyorsa artık onlar kendi mallarını, mülklerini korumak için çaba harcar, vatandaşı korumak için değil. Bunu da gittiğiniz her yerde söyleyin. Deyin ki Kılıçdaroğlu siyasete girdiği gün mal varlığını kendi internet sitesine koydu. Eşinin yüzüğüne kadar oraya koydu. Tamamını kendi alın teriyle kazandı. Bir insan alın teriyle kazandığından utanmaz."

"BİR YIL İÇİNDE YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Öğrencilerin yurt sorununa işaret eden ve sosyal devlette her çocuğun yurtlarda kalabilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunlar 20 yıldır yapamadılar. Şunu söyleyebilirsiniz, Kılıçdaroğlu geldiğinde bir yıl içinde Türkiye'de yurt sorununu tamamen çözecek. Her anne baba güven içinde evladını, kızını, oğlunu yurda yerleştirecek" ifadesini kullandı.

Annelerin beslenme çantasına koyacak doğru dürüst ekmek bile bulamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarından bulundukları beldede yoksul ailelerin çocuklarının beslenme çantalarına gerekli gıdaları koymalarını istediğini anlattı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Çocuk okula gittiği zaman beslenme çantasını açtığında ona uygun yiyecek o beslenme çantasında olmalıdır. Bunu şimdi biz belediyelerimiz aracılığıyla yapıyoruz. Kadınların oylarıyla iktidar olduğumuzda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir çocuk 'beslenme çantam boş' da demeyecek. Okulda diğer öğrencilerle beraber karnını doyurmuş olarak evine gelecek. Belediye başkanı arkadaşlarıma dedim ki seçildiğiniz andan itibaren vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaksınız ama bir pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Fakir mahallelerden başlayarak bol miktarda kreş açacaksınız. Anne güven içinde getirebilmeli, çocuğunu kreşe yerleştirebilmeli, çocuk orada sosyalleşebilmeli. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda bunu Türkiye'nin genelinde her yerde yapacağız."

İktidara geldiklerinde aile destekleri sigortasını çıkaracaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelere devletin yardım yapacağını anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Ama yiyecek dağıtarak değil. Kadının banka hesabına düzenli belli bir aylık yatıracak. Kadın gidecek işçi gibi, memur gibi, emekli gibi oradan sosyal hakkını alacak" dedi.

SMA'lı çocuklar bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu çocukların ilacını devletin karşılaması gerektiğini ifade ederek, "SMA'lı çocuğu olan bütün annelere söyleyin. 'Kılıçdaroğlu diyor ki geldiğimizde o SMA'lı çocuklarının ilaçlarını sosyal devlet karşılayacak.' Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Çölyak hastası olan çocuklar da bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının bu konuda çok dikkatli davrandıklarını ve onlara katkıda bulunduklarını dile getirdi.

"TÜRKİYE'Yİ HEP BERABER BÜYÜTECEĞİZ"

"Bir evladımızın aç kalması 85 milyonun aç kalması demektir. Bir ailenin karanlıkta kalması 85 milyonun karanlıkta kalması demektir. Bir ailenin suyunun kesilmesi 85 milyon ailenin suyunun kesilmesi demektir" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, iktidarlarında hiçbir ailenin elektriğinin ve suyunun kesilmeyeceğini kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunları anlatacaksınız ki karşılıklı güven ilişkisi olsun. 20 yıldır yapamadılar. Bunların tamamını fazla değil iki üç yıl içinde hayata geçireceğiz. Esnaf kardeşimiz için esnaf bakanlığı kuracağız. Stopajdan şikayet ediyorlar, stopajı kaldıracağız. 14 madde halinde esnaflar için ne yapacağımızı açıkladık. Esnafın ve çiftçilerin Esnaf Kefalet Kooperatifi, Tarım Kredi Kooperatifleri veya bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini bir hafta içinde sıfırlayacağız. Diyebilirsiniz ki 'Bu parayı nereden bulacaksınız?' Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz 27,5 yıl maliyede çalıştı. Para nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, tasarruf nasıl yapılır hepsini biliyorum. O beşli çetelerden milyar dolarları alacağım, millete vereceğim. Benim kimseden korkum yok çünkü verilmeyecek hesabım yok. Sonuçta eğer ülkenize çalışıyorsanız, halkınız için, evlatlarınız için, alın teri dökenler için, emek harcayanlar için çalışıyorsanız, bizi doyuran insanlar sabahın köründe tarlaya gidip çalışırken onların hakkını savunuyorsanız hiçbir şeyden korkmayacaksınız. Çünkü onlar size destek vereceklerdir. Asla unutmayın, Türkiye güzel bir ülke ve Türkiye'yi hep beraber büyüteceğiz, geliştireceğiz."