Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik tehdidi ve Devlet Bahçeliş’nin Çakıcı’yı savunan konuşmalarını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yeraltı dünyasının faktörlerinin yanında olduğunu ifade etmesi belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması tarihte bir ilktir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık'ı ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul etti.

AA’da yer alan habere göre, ilk olarak Bozgeyik ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul eden Kılıçdaroğlu, görüşmede suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik tehdit ve hakaretleri ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Çakıcı’yı savunmasına ilişkin konuştu.

“Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yeraltı dünyasının faktörlerinin yanında olduğunu ifade etmesi belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Dolayısıyla böylesine vahim bir tablo, aslında Türkiye'deki devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini, savrulduğunu, belli grupların, belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor."

Kılıçdaroğlu, geçmişte bu duruma benzer bazı olaylarda çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini ve büyük acıların yaşandığını hatırlatarak Türkiye'nin aynı sürecin içine tekrar sokulmak istenildiğini kaydetti.

‘KIŞKIRTMALARA RAĞMEN DEMOKRASİYİ, İNSAN HAKLARINI SAVUNMAK ZORUNDAYIZ’

İnsanların, sivil toplum örgütlerinin ve meslek kuruluşlarının sağduyusuna güvendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bütün bu kışkırtmalara rağmen kararlılıkla demokrasiyi, insan haklarını savunmak, hak ihlallerine karşı çıkmak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla, inançla ifade etmeliyiz" diye konuştu.

‘ÇAKICI'NIN TEHDİDİ BİR PROVOKASYON’

Bozgeyik, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik paylaşımını kınadıklarını belirterek, bu tehdidin Kılıçdaroğlu'nun şahsında Türkiye'deki tüm muhalefete yapıldığını ve demokrasinin gelişmesini engellemeye dönük bir provokasyon olduğunu ifade etti.

Bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması için dayanışma içinde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, Türkiye'de yargı reformunun gündeme geldiği bir dönemde tehdit içerikli bir mektubun kamuoyuna yansımasının gelecek dönemde toplumu daha fazla korkuya sevk edeceğini söyledi. Bu konuya yönelik yasal işlemlerin acilen yerine getirilmesini talep eden Bozgeyik, "Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ettik, kendilerine bu konuda önümüzdeki dönemde de gelişecek saldırılara karşı dayanışma içerisinde olduğumuzu açıkladık" dedi.

‘SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ise Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Balık, Çakıcı'nın tehdit ve hakaret içeren paylaşımına karşı Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını belirterek "Elbette bizler emek örgütüyüz. Siyasi parti değiliz, siyasi parti üyesi de değiliz ama bu ülkenin kurucu iradesi olan CHP'nin Genel Başkanı'na yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyoruz" dedi.

Çoğulculuk ve çoğulcu demokrasiden yana olduklarını söyleyen Balık, ayrıca Kılıçdaroğlu'na, Meclis'te görüşmelere başlanan bütçeyle ilgili kamu çalışanlarının taleplerini ilettiklerini bildirdi.

Görüşmelerde Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.

NE OLMUŞTU?

MHP'nin girişimleriyle yapılan yasal düzenleme sonucu tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan tehdit ve hakaret dolu açıklama yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'na yönelik skandal ifadelerinin ardından hakkında CHP liderinin suç duyurusunda bulunduğu Çakıcı, el yazısıyla kaleme aldığı açıklamasında Kılıçdaroğlu'na hakaretler yağdırmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bugün kendisini ima ederek kullandığı "Çakalların olduğu yerde bize kimse bir şey söyleyemez" ifadesini hatırlatan Çakıcı, "Sen kurt ile çakalı karıştırıyorsun. Sende ve avanende yürek varsa ben her gün sokaktayım. Çakal gibi uluyup, hatun gibi konuşacağına beni öldürtsene. Sende ve avanende o yürek var mı?" ifadelerini kullanmıştı.