CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğu Masası" çalışmaları kapsamında partiye katılanlara üyelik rozetlerini taktı. "CHP'nin geçmişte ciddi sorunları vardı, bölgeden destek gelmiyordu" diyen Kılıçdaroğlu, "Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. Bu konuda ciddi adımlar attık. Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. CHP, bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir. Bu konuda ciddi adımlar attık" dedi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, "Doğu Masası" çalışmaları kapsamında, partiye katılan eski bakanlardan Şerafettin Elçi'nin yeğeni Nuşirevan Elçi ve beraberindekilere üyelik rozetini taktı.

ALTILI MASA MESAJI

Parti genel merkezinde düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların, bir partinin tek başına kaldıracağı zorluklar olmadığını belirterek, "Ağır sorunlarımız var. O nedenle bir altılı masamız var ve 6 siyasi parti de Türkiye'nin demokratikleşmesini, yargı bağımsızlığını, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı suçlanmamasını istiyor" ifadesini kullandı.

"EN BÜYÜK DEĞİŞİMİ YAŞAYAN PARTİ CHP'DİR"

"Bir demokraside olması gereken talepleri yerine getirme irademiz var. Bu iradeyi, kamuoyu önünde de deklare ettik" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"CHP'nin geçmişte ciddi sorunları vardı, bölgeden destek gelmiyordu. Hatta Erdoğan, 'Siz Sivas’ın ötesine bile geçemezsiniz' derdi. Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. CHP, bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir. Bu konuda ciddi adımlar attık. Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık. Şundan emin olmanızı isterim, Türkiye artık bugün yaşadığımız kamplaşmanın, kutuplaşmanın ötesine geçmek zorundadır. Kamplaşmayı değil, kucaklaşmayı bilmeliyiz ve bu çerçevede hareket etmeliyiz. İnsanlar inançlarından, dillerinden, kültürlerinden, yaşam tarzlarından veya kimliklerinden ötürü ötekileştirilmemeli. Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygıdeğer vatandaşlarıyız ve bu çerçevede hareket etmeliyiz. Farklı siyasi anlayışlar ülkenin kamplaşmasına, bölünmesine, tartışılmasına yol açıyor. Türkiye'yi buradan çıkarmalıyız ve Türkiye nasıl büyümeli, herkesin karnı nasıl doymalı, bu çerçevede bakılmalı."

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, partiye katılanlara rozetlerini taktı.