CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin adaylığına ilişkin sözlerinin ardından İYİ Parti'deki görevinden istifa eden Cihan Paçacı ile telefonda görüştü. Hürriyet yazarı Hande Fırat, Kılıçdaroğlu'nun Paçacı'ya "istifasının kendisi tarafından istenmediği mesajını verdiğini" söyledi. CHP kaynakları da "Genel Başkanımız, Sayın Paçacı'ya siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cihan Paçacı ile görüştü: "İstifanı ben istemedim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti'deki görevinden istifa eden Cihan Paçacı ile görüştüğü ve 'istifasının kendisi tarafından istenmediğini' ifade ettiği belirtildi.

CNN Türk’teki programda kulis bilgisini paylaşan Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, “Kemal Kılıçdaroğlu, Cihan Paçacı’yı telefonla aradı. Halini, hatırını sordu. Mealen; canını sıkmaması gerektiğini, kafasına takmaması gerektiğini söyledi. İstifasının kendisi tarafından istenmediği mesajını verdi. Hatta istifasını liderler masasında öğrendiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan halktv.com.tr'de yer alan bilgiye göre, söz konusu kulis bilgisi CHP kaynakları tarafından doğrulandı.

CHP kaynakları tarafından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde planlı olmayan bir görüşme gerçekleşti. Malumunuz Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Paçacı'nın tanışıklığı çok eski yıllara dayanıyor. Bu görüşme sırasında da Sayın Genel Başkanımız, Sayın Paçacı'ya siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu, üzülmemesi gerektiğini söyledi" denildi.

NE OLMUŞTU?

Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Paçacı, "Şöyle bir şey var; Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" demişti.

Alçı'nın "Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" sorusuna Paçacı, şöyle yanıt vermişti: "Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir."

Nagehan Alçı'nın "Sizce hangisi daha olası?" sorusuna Paçacı, "İkincisi gibi görünüyor" demişti. Alçı'nın "O zaman ne olur?" diye sorması üzerine Paçacı, şöyle yanıt yanıt vermişti: "6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir."

Nagehan Alçı yazısında, "Paçacı, üzülerek toplumdaki mezhepsel ön yargılara işaret ediyor burada ama ben Nagehan Alçı olarak bu ön yargılarla mücadele etmemiz gerektiği kanaatindeyim, 2023 Türkiye’si böyle ön yargılara teslim olacak bir ülke olmamalı" notunu düşmüştü.

Gelişmelerin ardından Cihan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Paçacı, "Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum" demişti.