Kılıçdaroğlu'dan 'Fettah Tamince' açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın Fettah Tamince hakkındaki takipsizlik kararına itirazına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu dava hangi gerekçeyle açılmadı. Hangi savcı ve hakim taraf oldu. Bütün bu ayrıntılar kamuoyuna açıklanmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gerçekleşen görüşmeye dair, “Güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Hem bölgemizi hem dünyayı konuştuk, düşüncelerimizi karşılıklı olarak aktardık. Sayın Genel Başkanın düşünceleri bizim için çok önemliydi. O düşünceleri paylaşmak ve öğrenmek bizim açımızdan büyük bir yarar sağladı” dedi.

Temel Karamollaoğlu ise, “Epey bir zamandır ziyaret etme arzumuz oldu ama gerçekleştiremedik. Hem de kendisine yapılan birtakım menfur saldırılardan sonra bugün şartlar epey bir değişti. Ümit ediyoruz ki ülkemizde, bölgemizde normalleşme amacına girer. Bir konuda bir ittifakımız var; farklı fikirler barış içinde gündeme getirilmeye imkan olursa ülkede huzur olur. Bu konunda da hemen hemen herkes aynı şeyleri düşünüyor” diye konuştu.

Fettah Tamince açıklaması

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın Fettah Tamince hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılmasına yönelik girişimiyle ilgili şunları söyledi: "Fettah Tamince güçlü bir insan. Avukatları Sayın Erdoğan'ın avukatı. Bu dava hangi gerekçeyle açılmadı. Hangi savcı ve hakim taraf oldu. Bütün bu ayrıntılar kamuoyuna açıklanmalı."

“Önce parlamentoya gelsin”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise af düzenlenmesine dair sorulan soruya, “Parlamentoya gelecek olan değişikliklere yorum yapmayanın doğru olmadığını düşünüyorum. Gelir parlamentoya biz o çerçevede kendi görüşümüzü ifade ederiz” sözlerini kullandı.