Edirne'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ayçiçek alım fiyatının kilo başına 16 lira olması gerektiğini söyledi. Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in sözü var, açık ve net söylüyorum; iktidar geldiğimizde çiftçiye KDV'siz, ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz" ifadelerini kullandı. Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu 'Kur Korumalı Mevduat' sahiplerine seslendi: Türkiye sömürge bir ülke değil!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) geçen hafta Erzurum'da gerçekleştirdiği grup toplantısı bu hafta Edirne'de yapıldı.

Milletvekilleriyle partisinin grup toplantısında bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayçiçek alım fiyatı için önerisini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Ayçiçeğinin tonunu 16 bin liradan almak zorundadır iktidar. Yani kilosu 16 liradan almak zorundadır. Bu fiyat benim bulduğum bir fiyat değil; maliyetlerin olduğu bir fiyat" dedi.

Çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in sözü var, açık ve net söylüyorum; iktidar geldiğimizde çiftçiye KDV'siz, ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz" diye konuştu.

"Bizim saray merakımız yok" diyen CHP Lideri, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunarak, "Beyefendiye tahsil edilen yanlış hatırlamıyorsam 10 tane saray var. Biz ülkemizi mütevazı Çankaya'dan yönetmek isteriz" ifadelerini kullandı.

"'Kur Korumalı Mevduat, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır' diyorlar. Bomba değil atom bombası" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Kur Korumalı Mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sen kim, bizim milliyetçiliğimizi tartmak, ölçmek kim! Süleyman Şah türbesi kaçırılırken toprak terk edilirken sesin bile çıkmadı!" diye konuştu.

kilicdaroglu-kur-korumali-mevduat-sahiplerine-seslendi-turkiye-somurge-bir-ulke-degil-1050061-1.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bakıldığı zaman Edirne 8 bin 300 yıllık tarihiyle tarihi bir kent. Bu kenti bütün dünyaya tanıtmak zorundayız. Edirne'nin Türkiye'nin tarihinde, dünya tarihinde önemli bir yeri var. Bunu bütün dünyaya duyurmak zorundayız.

Trakya'nın bereketli toprakları var. Bizim arzu ettiğimiz verimi vermedi. Çiftçi bekliyor. Hepsi sıkıntılı. Bugün bir tarlaya gittik. Çiftçilerle buluştuk. Onların dertlerini onların ağızlarından duyduk. Bir sorunu çözme niyetin varsa sorunu yaşayanı bir dinleyeceksin. Sorun çok... Mazotta sıkıntımız var diyorlar, gübrede sıkıntımız var diyorlar, ilaçta sıkıntımız var diyorlar, tohumda sıkıntımız var diyorlar.

AYÇİÇEK ALIM FİYATI

Ayçiçeğinin tonunu 16 bin liradan almak zorundadır iktidar. Yani kilosu 16 liradan almak zorundadır. Bu fiyat benim bulduğum bir fiyat değil; maliyetlerin olduğu bir fiyat.

Pandemiden sonra, tarımın stratejik bir sektör olduğunu tüm dünya öğrendi. Rusya da Uganda da öğrendi. Acaba bizi yönetenler tarımın stratejik sektör olduğunu öğrenebildiler mi? Erdoğan iktidarları döneminde 34,5 milyar dolar ayçiçeği ithalatına para verildi. O paranın yarısını çiftçimize verseniz bütün Avrupa’yı besler. Trakya topraklarının bölündüğünü de biliyorum. Bazı firmaların geniş alanlar satın aldığını biliyorum. Bu toprakların tarım için korunması lazım.

ÇİFTÇİYE KDV'SİZ, ÖTV'SİZ MAZOT VAADİ

Bay Kemal'in sözü var, açık ve net söylüyorum; iktidar geldiğimizde çiftçiye KDV'siz, ÖTV'siz kırmızı mazot vereceğiz. Onu görecek, benzin istasyonunda rengi kırmızı olacak, onu rahatlıkla verecek. Çiftçimiz alacak o mazotu KDV'siz ve ÖTV'siz, sonra üretecek.

Gençler asgari ücretle iş bulmak için büyük kentlerin varoşlarına gidiyor. Ayrıca kadın kardeşlerim için Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yoksul ailelerdeki kadın kardeşlerim, sizi yaşadığınız evde erkeğe muhtaç etmeyeceğim.

Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yoksulluk kader değildir, yoksulluğu yaratan iktidarların izlediği politikalardır. Bu politikalara son verip her evde bereketin olmasını sağlayacağız

"ÜLKEMİZİ ÇANKAYA'DAN YÖNETMEK İSTERİZ"

Bizim saray merakımız yok. Beyefendiye tahsil edilen yanlış hatırlamıyorsam 10 tane saray var. Biz ülkemizi mütevazı Çankaya'dan yönetmek isteriz. Bizim hedefimiz şu; Erdoğan'a da söyledim, Allah aşkına israf haramdır, israf yapma. Bari bir israf genelgesi çıkar. Yetmiyor mu bir uçak sana. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmadığı kadar sarayın var. Ne yapacaksın bu sarayları?

"ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bir devletin erdemle, ahlakla yönetilmesi gerektiğini defalarca söyledim. Bir devlet hukukun üstünlüğü ile yönetilir. Baskı, şiddet ile yönetilmez. Her alanda demokrasi istiyoruz. Devleti ahlakla, bilgiyle, birikimle yöneteceksiniz. Şu anda çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyayız. TBMM'ye bakın. Milletvekillerinin büyük bir kısmı milletin değil, sarayın vekili. Saraydan talimat alıp el kaldırıp indiren insanlar milletin sesi olamazlar.

"SEN YARGIÇLIK YAPAMAZSIN"

Sarayın talimatını dinleyen savcı hemen alınır süratle Yargıtay üyesi yapılır. Bir tek kararın altına imzası olmadan AYM'ye seçilir. Bay Kemal de bunu yiyecek... Yemezler. Bu kadar yargıç varken birisi paraşütle gelecek, niçin? Sezgin Baran Korkmaz'ı talimatla serbest bıraktılar ya onların ödüllendirilmesi lazım! Nereye üye olursan ol sen yargıçlık yapamazsın. Yargıç vicdanıyla karar veren kişidir.

kilicdaroglu-kur-korumali-mevduat-sahiplerine-seslendi-turkiye-somurge-bir-ulke-degil-1050060-1.

KPSS AÇIKLAMASI

KPSS bunun en basit örneğidir. Olay bu kadar büyümese derhal kapatacaklar. Ama olay büyüdü, kapatamıyorlar. 'Efendim Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdik.' Dünyanın yolsuzluğu var, beşli çeteler malı götürüyor. Görevlendirsene Devlet Denetleme Kurulu'nu. Görevlendiremez, kendisi de o işin bir parçası çünkü. Biz bütün bunları biliyoruz.

KUR KORUMALI MEVDUAT SAHİPLERİNE SESLENDİ

'Faize karşıyım' diyor değil mi Erdoğan? Bankaların kârı milyarları buluyor. Bu yılın ilk 6 ayında bankaların kârı yüzde 400. Faiz geliri. Eğer bankalar yüzde 400 kâr elde ediyorsa... Çiftçi, esnaf, sanayici, ücretli etti mi? Hiçbir meslek grubu yüzde 400 kâr etmedi. Neymiş beyefendi faize karşıymış... Karşı olduğunu söyleyeceksin birileri parayı götürecek. "Kur Korumalı Mevduat, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır" diyorlar. Bomba değil atom bombası. Kur Korumalı Mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil.

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Düne kadar hakaret ettikleri kişilere gidip el, avuç açtılar. Biz Milli Kurtuluş Savaşı'nda bile el, avuç açmadık. Kendilerini bir de dünya lideri olarak tanıtıyorlar. Karikatür gibi bir şey...

Bir parantez açalım. Bahçeli ne diyor bu işe Allah aşkına? Bana kızıyor. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit'e bakacaklar, Kıbrıs'a bakacaklar, Akdeniz'e bakacaklar. Sen kim, bizim milliyetçiliğimizi tartmak, ölçmek kim! Süleyman Şah türbesi kaçırılırken toprak terk edilirken sesin bile çıkmadı! Parantezi kapatalım.

"YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Gençlere söz verdim. En geç bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz. Anne, baba güven içinde çocuklarını öğrenci yurduna teslim edecek. 20 yıldır çözemediklerini bir yıl içinde çözeceğiz.

EYT'liler sorununuzu biliyorum. EYT sorununu çözecekse bir kişi çözer. Onun adı da 'Bay Kemal'.

Umutsuzluğa kapılmayın. Hep beraber güzel Türkiye'yi inşa edeceğiz. Güzel bir Türkiye umuduyla hepinize selamlar ve sevgiler sunuyorum."

"ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK EN TEMEL GÖREVLERİMİZDEN BİR TANESİ"

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı öncesi Büyükdöllük Köyü’nde ayçiçek tarlasındaki çiftçileri ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ayçiçek alım fiyatı için önerisini açıkladı.

CHP Lideri, "Şimdi güzel bereketli bir tarlanın önündeyiz. Bir süre sonra ürünler derlenecek, toparlanacak. Ton başına bir fiyat verilmesi lazım. Makul olan fiyatı 16 bin lira. Yani kilosu 16 lira olması lazım, destek hariç. Eğer bu alım fiyatı deklare edilir ve çiftçiden bu ürün ton başına 16 bin TL’den alınırsa; çiftçi en azından, bırakın kâr etmeyi, ‘en azından evet önümüzdeki yıl ben bunu ekebilirim’ diyecektir. ‘Ektiğim zaman sosyal devlet bana sahip çıkacaktır.’ Bunu söyleyecektir" diye konuştu.

kilicdaroglu-edirne-de-aycicek-alim-fiyati-icin-onerisini-acikladi-1049986-1.

"Bir şeyden emin olmanızı isterim çiftçi kardeşlerim" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanı, sizin ne kadar değerli bir iş yaptığınızı biliyor. İster doğuda, ister batıda; güneyde, kuzeyde nerede olursak olalım bu ülkenin insanı çiftçinin ne kadar değerli bir hizmet verdiğini biliyor. Siz üretmediğiniz zaman hepimizin aç kalacağını da onlar biliyorlar. O nedenle size destek vermek, sizi desteklemek bizim en temel görevlerimizden bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından ayçiçek tarlasının içinde çiftçilerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, ayrıca yurttaşlarla kahvaltı yaptı.

kilicdaroglu-edirne-de-aycicek-alim-fiyati-icin-onerisini-acikladi-1049987-1.