CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığının tehlikede olduğunu belirterek, "Düne kadar kızdıkları, küfür ettikleri kişilerin ayaklarına gidiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin birilerine el avuç açmasını doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu: Ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nin açılışında konuştu.

Devletin bir kişiye teslim edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yasama, yürütme, yargı yok; demokrasi yok" dedi.

"Bugün, 21. yüzyılın Türkiye'sinde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir" diyen Kılıçdaroğlu, "Düne kadar kızdıkları, küfür ettikleri kişilerin ayaklarına gidiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin birilerine el avuç açmasını doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Emperyal güçlerin mevcut yönetimi nasıl kullandığını çok iyi biliyoruz. 'Bu can bu bedende kaldığı sürede papazı alamazsın' dedi. Söyleyen kişi Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına konuşuyor. Tıpış tıpış verdiler. Ne demek bu? Baskılara katlanamıyor demektir. Çünkü açığı var demektir. Devleti yöneten bir kişiyi başka bir güç "Bak beni kızdırma senin mal varlığını açıklarım" dediği anda Milli Kurtuluş Savaşı'nı vermiş devletin başındaki kişinin 'Araştırmazsanız namertsiniz' demesi lazım."

"TARİHİN CHP'LİLERE YÜKLEDİĞİ CİDDİ BİR GÖREV VAR"

"Tarihin CHP'lilere yüklediği ciddi bir görev var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu görevi şu anda beraber yerine getireceğiz. Bizim yaşamımızda korku yoktur, olamaz. Her CHP'li cesur olmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söyledi: "Birileri beşli çeteleri hareketi geçirebiler, kendi medyasını harekete geçirebilir, yolsuzluk yapanları harekete geçirebilir, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli dahi gelse bir adım, bir santim dahi geri adım atmayacağız. Her türlü iftira atıldı, linç girişiminde bulunuldu, kurşunlar atıldı, öldürülmek istendik ama dikkat edin tek adım birle geri adım atmadık. Çünkü biz Mustafa Kemal'in öğretisinden geliyoruz. Bu ülkeye bağımsızlığı sağlayacağız ve bu ülkeyi büyüteceğiz."