CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarın 13.00'da faturasını ödemediği gerekçesiyle elektriği kesinlen Moda Sahnesi'ni ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, elektriği kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaret edecek

Yılbaşından itibaren geçerli olan elektrik zammının ardından İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan tiyatro ve sinema merkezi Moda Sahnesi’ne ocak ayında 20 bin 61 lira elektrik faturası gelmişti. Moda Sahnesi’nden yapılan yazılı açıklamada, aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının 20 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çekilerek “Bu fahiş artış, bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriği kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Moda Sahnesi’nin dün sabah kesilen elektriği, yaklaşık 4 saat sonra yeniden açıldı.

Moda Sahnesi’nin Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan, sahne fuayesinde yaptığı açıklamada, ocak ayı faturasının “gizemli bir el tarafından ödendiğini” belirterek “Hiçbir özel tiyatronun bunu ödeyebilme bütçesi yok, bu paraları, bu fahiş bütçeleri… Bu zamlar, sanat kurumlarının nasıl ayakta kalacağı katiyen düşünülmeden yapılmış zamlardır” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise gelişmeler üzerine "Sevgili @modasahnesi milletimiz için verdiğiniz mücadeleyi tarih yazacaktır. İzninizle Cumartesi saat 13.00’te sizleri ziyaret etmek isterim. Elektriğinizi tekrar açmışlar ama ne olur ne olmaz, kandil de getireceğim. Malum bende çok var. Gönderen hiç olmazsa bir işe yaramış olur," diyerek sahneyi ziyaret edeceğini duyurdu.