CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan'ı muhatap almak bile yanlış aslında, akli melekeleri yerinde mi, orada ciddi endişelerim var” dedi. 84 milyonun perişan vaziyette olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yönetilmeyen bir ülkenin, bir saat sonra ne olacağını kimse bilmiyor. Koskoca bir Türkiye'yi bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze teslim ediyoruz, yok böyle bir şey. Ortaçağ'da bile yok” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın akli melekeleri yerinde mi, ciddi endişelerim var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini partisinin genel merkezinde ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştü.

İki lider görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Devletin akılla yönetilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sana bilim vurgusu, ahlak vurgusu yapıyor ona da karşı çıkıyorsun. Devleti yönetemiyorlar. Yönetemediklerini sokaktaki sadece vatandaş da görüyor” dedi.

“KİMİN FAİZİ İNDİ?”

Kılıçdaroğlu, faizlerin inmediğini, çiftçinin, esnafın ve tüccarın, bankalara borçlanan tüm yurttaşların faiz ödemeye devam ettiğini dile getirdi. CHP lideri şöyle devam etti:

“Kimin faizi indi? Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Merkez Bankası, düşük faizle kredi açıyor, bankalar kredi alıyor, Hazine borçlanmak istiyor, yüzde 14'ten aldığı krediyi yüzde 22'den satıyor. Bankalar kazanıyor. Bir avuç insana hizmet ediliyor, hayal aleminde yaşıyor bunlar.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, “Erdoğan'ı muhatap almak bile yanlış aslında, akli melekeleri yerinde mi, orada ciddi endişelerim var” ifadelerini kullandı ve şunları kaydetti:

“Bir insan ülkesine bu kadar büyük ihanet içinde olamaz. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. 84 milyon perişan vaziyette. 84 milyonu görmüyor. 84 milyona kötülük yapılıyor, kime iyilik yapıldı? Yönetilmeyen bir ülkenin, bir saat sonra ne olacağını kimse bilmiyor. Koskoca bir Türkiye'yi bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze teslim ediyoruz, yok böyle bir şey. Ortaçağ'da bile yok.”

kilicdaroglu-erdogan-in-akli-melekeleri-yerinde-mi-ciddi-endiselerim-var-957706-1.

ERDOĞAN’IN TÜSİAD AÇIKLAMASINA TEPKİ

Erdoğan’ın TÜSİAD’ın açıklamasına tepki göstermesini de eleştiren CHP lideri, “Bu ülkede yaşayan, üretim yapan, çalışan herkesin konuşmaya hakkı var. Siz konuşmayın ben konuşacağım diyor sonra dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Demokrasinin ‘d’sinden dahi haberi yok. Üretim yapan insanların en büyük dertleri önlerini görememek. Beyefendi sarayın dışını görmediği için dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri de izleyemiyor, bilmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, ‘Beşli Çete’nin CHP’den randevu isteyip istemediği iddiasına ilişkin ise “Benim bilgim yok ama böyle bir talep belki olmuştur. Bize yansıyan bir talep yok” cevabını verdi.

UYSAL: ‘NASILSINIZ’ DEMEKTEN BİLE İMTİNA EDİYORUZ

Demokrat Parti lideri Uysal ise iktidara şu eleştirileri yöneltti:

“Demokrasiyi ne kadar içselleştirdiklerini bu sözlerden anlayabiliyoruz. Ele geçirmek mantığıyla sadece devletin organları değil sivil organizasyonlar da bu süreç içerisinde bir psikolojik harekat unsuru olarak görüldü. ‘Nasılsınız’ demekten bile imtina ettiğimiz günleri yaşıyoruz. Derin bir sistematik çöküşün içerisindeyiz. Saray sultanlar gözlerini, kulaklarını kapatsalar da milyonlarca insanımız büyük bedelleri hanesinde yaşıyor.”