Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray’dan, hatta Erdoğan’ın avukatlarından talimat alan savcı ve hakimler de var. Erdoğan’ın avukatları sigara küllüğü istediğinde, ayağa kalkıp getiren yargıçlar var” dedi.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın avukatlarının ayağına küllük getiren yargıçlar var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı. Gündemde ilişkin konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bazı savcı ve hakimlerin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından talimat aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bütün yargıçların hukuka ve vicdana göre görev yapmalarını isterim. Hepsi böyle değil maalesef. Saray’dan, hatta Erdoğan’ın avukatlarından talimat alan savcı ve hakimler de var. Erdoğan’ın avukatları sigara küllüğü istediğinde, ayağa kalkıp getiren yargıçlar var” diye konuştu.

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Kocaman’la ilgili sözleri nedeniyle iddianame hazırlanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş Bey, bu iddianameleri alacak madalya olarak takacak. Savcılar da eleştirilir. Talimatla iddianame düzenlerseniz ya da birilerinin talimatıyla yıllarca iddianame hazırlamazsanız o ülkede adalet kalmaz” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE YANIT

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Covid-19’la mücadele edenlerle ilgili en küçük sözüm yokken var demek müfterilik ve utanmazlıktır! Kılıçdaroğlu keşke bir yalan makinesine bağlanıp bu konuşmasını yapsaydı” ifadelerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’nin benim yalan makinesine bağlanmam teklifini kabul ediyorum. Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ve ben yalan makinesine bağlanalım, kabul ediyorum. Doğru söylüyor, biz Türk Tabipleri Birliği ile aynı kökenden geliyoruz. Doktorlar hipokrat yemini ederler. Orada hiçbir farklılık gösterilmeksizin hastaları tedavi edeceklerini kabul ederler. Biz de bu ülkeyi yönetirken hiç kimsenin kimliğine bakmaksızın herkese hizmet edeceğiz.”

'KORONAVİRÜS VERİLERİ DOĞRU DEĞİL'

İktidarın koronavirü salgınıyla ilgili açıkladığı verilerin de doğru olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Koronavirüs verilerinde yalan söylüyorlar. TTB ziyaretimde söyledim: Devlet bazen bazı bilgileri gizleyebilir, ama yalan söyleyemez. Bu rakamların doğru olmadığını tüm dünya biliyor” dedi.