CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerle yaptığı video konferansta Adana'da tutuklanan CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım için Ankara'dan talimat gittiğini belirtti

Kılıçdaroğlu: Eren Yıldırım için Ankara'dan talimat gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, 82 genç ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Adana Yüreğir’de CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

”Kaymakamlığın önünde dağıtılan yardım paketleri ile ilgili soru soruyor. Fakat kaymakamın koruması silah çekerek Eren’i tehdit ediyor. Savcılığa şikayet yapılıyor. Savcı herhangi bir işlem yapmıyor, sonra Eren Yıldırım’ı serbest bırakıyor. Fakat daha sonra Erdoğan ve Adana AKP İl Örgütü olayı büyütüyor. Erdoğan zaten malum, bir konuşma yaptı televizyonlarda. Arkasından talimat gitti Ankara’dan. Eren Yıldırım tekrar gözaltına alındı, tutuklandı ve hapse kondu. Darbe döneminde yaşananlar şimdi Türkiye’de yaşanıyor.”

Emre Yıldırım, Vefa Sosyal Destek ekibine yardımların nereye dağıtılacağını sormak isterken kaymakamın koruması tarafından silahla tehdit edilmiş, ardından AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında olaydan bahsetmesi üzerine gözaltına alınarak tutuklanmıştı.