CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın af konusundaki çalışmalarını eleştirerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır. Şunu da peşinen söyleyeyim, Fotoromancı hiç heveslenmesin, heyecan yapmasın. Baronlara da af maf yok" ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın taleplerini gündeme getirerek adli mahkûmlar için genel af niteliğinde düzenlemeyi görüşmüştü.

Kılıçdaroğlu: Fotoromancı hiç sevinmesin, baronlara af maf yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidarın af konusundaki çalışmalarını yetersiz bulduğunu ifade etti.

"Görüyoruz beceremiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Ancak bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır. Şunu da peşinen söyleyeyim, Fotoromancı hiç heveslenmesin, heyecan yapmasın. Baronlara da af maf yok" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

ÇAKICI'NIN TALEPLERİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Koronavirüsü gerekçe göstererek iki yıl önce kısmi af niteliğinde düzenlemeleri hayata geçiren ve adli mahkûmları dışarıya çıkaran, siyasi mahkûmları ise cezaevlerinde tutan Cumhur İttifakı, seçim öncesi yeniden harekete geçmiş, MHP, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile yaptıkları görüşmenin ardından AKP ile bu konuda temas kurmuştu.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya gelmiş, görüşmede ilk olarak farklı cezaevlerinde tutulan, aynı hapis cezasını alan ancak farklı sürelerde cezaevinde kalan mahkûmların durumları ele alınmıştı.

Görüşmede, Alaettin Çakıcı’nın da talepleri arasında yer alan adli mahkûmlar için genel af niteliğindeki düzenlemenin gündeme geldiği bildirilmişti. Kulislerden edinilen bilgiye göre ise MHP’nin bir süredir detayları üzerinde çalıştığı af düzenlemesinde, adli suçlarda infaz süresini yüzde 50’nin de altına düşürme, denetimli serbestlik süresini uzatarak kişilerin kapalı cezaevlerinde geçirecekleri süreyi azaltma, beyan esasına göre cinsel suçlarda cezayı affetme, kasten öldürme gibi kasıtlı suçların tamamını düzenlemelerin kapsamı içerisinde dâhil etme bulunuyor.