TÜİK'İn açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gerçek enflasyonun yüzde 40'ın üzerinde olduğunu söyledi ve ekledi: "Benim en önemli meselem halkımın sofrasıdır. Bazı önemli adımlar atacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu: Gerçek enflasyon %40'ın üzerinde, bazı önemli adımlar atacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösterdi. Gerçek enflasyonun yüzde 40'ın üzerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Benim en önemli meselem halkımın sofrasıdır. Bazı önemli adımlar atacağız" dedi.

TÜİK'e göre, tüketici fiyatları ekim ayında aylık bazda 2,39 yüzde artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,58'den yüzde 19,89'a yükseldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından TÜİK'in açıkladığı verilere tepki gösterdi.

"TÜİK 'Enflasyon %19.89' demiş" hatırlatmasında bulunan Kılıçdaroğlu, "Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor. Gerçek enflasyon %40'ın üzerinde" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Şahsım ve şürekası ülkeyi bitirmeye kararlı ama unuttukları bir şey var. Biz varız ve buradayız. Benim en önemli meselem halkımın sofrasıdır. Bazı önemli adımlar atacağız."

"5'Lİ ÇETE" TEPKİSİ

Öte yandan Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde çiftçiler ve köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, meraklanmamalarını, az kaldığını ve sorunları halledeceklerini söyledi.

Bu memleketin aslında zengin ve kaynaklarının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bütün mesele, kaynak kimin için harcanır? Üreten için mi, alın teri döken için mi harcanacak yoksa birilerine mi verilecek? Şimdi birilerine veriliyor. Biz ona '5'li çete' diyoruz. Oraya veriliyor, büyük ölçüde. Üretene verilmiyor, çiftçiye verilmiyor. Size verilmiyor ama sizin tarımdan çekilmenizi teşvik ediyorlar, dışarıdan getiriyorlar. 'Dışarıdan daha ucuza getiriyoruz' diyorlar. Dolar arttı, aldı başını gidiyor. Size verilen paradan çok daha fazlasını yurt dışındaki çiftçiye veriyor. Onlar kazanıyor, siz kazanmıyorsunuz. Onlar kar ediyor, siz kar etmiyorsunuz. Biz onlardan mal alıyoruz kazanıyorlar, bir de onların devleti çiftçisine büyük yardımlar yapıyor. İki yerden kazanıyorlar. Siz de kaybediyorsunuz. Bunu değiştireceğiz. Beraber değiştireceğiz."